Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Λονδίνο: Πάνω από έξι εκατ. δολάρια τα μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη Τραμπ!

Λονδίνο: Πάνω από έξι εκατ. δολάρια τα μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη Τραμπ!
φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ - ΜΠΕ

“Χρυσάφι” θα κοστίσει στους Βρετανούς φορολογούμενους η πρόσκληση της Τερέζα Μέι στον Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρουν σημερινά βρετανικά δημοσιεύματα.

Η παροχή αστυνομικής προστασίας προς τον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτιμάται ότι θα κοστίσει 6,6 εκατομμύρια δολάρια, καθώς η βρετανική κυβέρνηση προετοιμάζεται για τις διαδηλώσεις εναντίον του.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί το Λονδίνο στις 13 Ιουλίου και αναμένεται να συναντηθεί με την Βασίλισσα Ελισάβετ και την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Η επίσκεψή του πρόκειται να συγκεντρώσει ογκώδεις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που απαιτούν την παρουσία έως και 10.000 αστυνομικών υποστηριζόμενων από διοικητικούς υπαλλήλους του Σώματος που θα εργαστούν υπερωριακά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Times.

Κόκκινο πανί ο Τραμπ

Την ασφάλεια του Ντόναλντ Τραμπ θα αναλάβουν μονάδες τήρησης της δημόσιας τάξης, αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ερευνητές και υπάλληλοι από άλλες υπηρεσίες που συνδέονται με την ασφάλεια προσώπων, προσθέτει το δημοσίευμα.

Χιλιάδες διαδηλωτές αναμένεται να διαμαρτυρηθούν στην Αγγλία, τη Σκωτία και αλλού κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

πηγή:  ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις