Κόσμος

Λονδίνο: Στοιχεία σοκ! 120 κτίρια απέτυχαν στους ελέγχους πυρασφάλειας – 80 οι νεκροί στο Grenfell Tower

Εκατόν είκοσι κτίρια απέτυχαν στους ελέγχους ασφαλείας που πραγματοποίησαν οι αρχές έπειτα από την πυρκαγιά που κατέστρεψε μια πολυκατοικία στο δυτικό Λονδίνο και στοίχισε την ζωή τουλάχιστον 80 ανθρώπων νωρίτερα αυτόν τον μήνα, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η βρετανική αστυνομία εκτιμά ότι 80 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους ή συνεχίζουν να αγνοούνται έπειτα από την φονική πυρκαγιά, αλλά όπως τόνισε σήμερα η επικεφαλής της αστυνομίας Φιόνα Μακ Κόρμακ, θα χρειαστούν πολλοί μήνες πριν γίνει γνωστός ο τελικός απολογισμός των θυμάτων.

Η Μέι δήλωσε ότι οι αποτυχίες στους ελέγχους ασφαλείας έδειξαν ότι υπάρχει ένα ευρύτερο ζήτημα πυρασφάλειας που είναι αποτέλεσμα αποτυχιών πολλών δεκαετιών.

«…Υπάρχουν πραγματικά ερωτήματα, όπως πώς και γιατί αυτό συνέβη και πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι δεν πρόκειται να ξανασυμβεί στο μέλλον», επισήμανε η βρετανίδα πρωθυπουργός.

«Αυτή η καταστροφή πρέπει να μας αφυπνίσει», δήλωσε, ενώ συγκρούστηκε με τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος επέκρινε τις περικοπές στους προϋπολογισμούς της τοπικής κυβέρνησης και του πυροσβεστικού σώματος.

Δεσμεύτηκε για την μεταστέγαση εντός τριών εβδομάδων όλων των κατοίκων που έχασαν τα σπίτια τους, στόχος που ο Κόρμπιν τόνισε ότι δεν πρόκειται να επιτευχθεί.

«Αυτή την στιγμή δεν φαίνεται από πουθενά ότι ο στόχος πρόκειται να επιτευχθεί», τόνισε ο ηγέτης των Εργατικών.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επιστρέφει στην Ελλάδα ο 70χρονος Έλληνας που βρισκόταν στο κρουαζιερόπλοιο με τα κρούσματα χανταϊού - Σε καραντίνα στο «Αττικόν» για 45 μέρες
Θα μεταφερθεί πρώτα με ολλανδικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας και στη συνέχεια με ειδική πτήση της πολεμικής αεροπορίας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας
Το κρουαζιερόπλοιο Hondius με τα κρούσματα χανταϊού 13
Σε εξέλιξη η επιχείρηση για την απομάκρυνση των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου με τον χανταϊό - Αναχώρησαν από την Τενερίφη οι Ισπανοί και οι Γάλλοι
Ο 70χρονος Έλληνας που βρισκόταν στο κρουαζιερόπλοιο θα πετάξει για Ολλανδία και από εκεί θα τον παραλάβει αεροσκάφος της Πολεμικής μας Αεροπορίας για να τον μεταφέρει στην Ελλάδα
REUTERS