Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Λονδίνο: Στους 58 οι νεκροί από την φωτιά – Στη δημοσιότητα πλάνα μέσα από τον Πύργο της Κολάσεως

Λονδίνο: Στους 58 οι νεκροί από την φωτιά – Στη δημοσιότητα πλάνα μέσα από τον Πύργο της Κολάσεως

Μοιάζει με τραγωδία χωρίς τέλος… Στη Μεγάλη Βρετανία πενθούν τους νεκρούς τους ενώ η οργή ξεχειλίζει, με τους πολίτες να μιλουν για “ομαδική αυτοκτονία” λόγω της κακής ανακαίνισης του κτιρίου που έγινε πύρινος τάφος για  τουλάχιστον 58 ανθρώπους. 

 

Το μεσημέρι του Σαββάτου (17.06.2017) η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι 58 άνθρωποι φέρεται να έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο πολυώροφο κτίριο κατοικιών του Λονδίνου.

“Δυστυχώς υπάρχουν 58 άνθρωποι, οι οποίοι, όπως έχουμε ενημερωθεί, βρίσκονταν στο Grenfell Tower εκείνη την νύχτα και οι οποίοι αγνοούνται και δυστυχώς θα πρέπει να υποθέσω ότι είναι νεκροί”, δήλωσε ο επικεφαλής του Σώματος Στιούαρτ Κάντι προς τους δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι ο αριθμός αυτός ενδεχομένως να αλλάξει. Η αστυνομία έκανε μέχρι σήμερα λόγο για 30 νεκρούς. Ο Κάντι είπε ότι στους 58 περιλαμβάνονται αυτοί οι 30.

Αυτό που προσπαθούν οι Αρχές να καταλάβουν είναι το αν πέρα από τους ενοίκους που έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι υπήρχαν επισκέπτες, οι οποίοι επίσης βρήκαν τραγικό θάνατο. Για αυτό το λόγο αύριο (18.06.2017) θα δώσουν στην δημοσιότητα πλάνα και φωτογραφίες μέσα από τον Πύργο της Κολάσεως.

Θα καταρρεύσει ο Πύργος του θανάτου

Όλες οι στάσεις του μετρό μεταξύ του σταθμού Hammersmith και του σταθμού City, αλλά και μεταξύ των σταθμών Edgeware Road και Hammersmith έχουν κλείσει, αφού υπάρχουν φόβοι πως το θηριώδες κτίριο των 24 ορόφων, που τυλίχθηκε στις φλόγες την περασμένη Τετάρτη, 14.06.2017, ενδέχεται να καταρρεύσει!

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας τόνισε πως η απόφαση για την εκκένωση των προαναφερθείσων γραμμών πάρθηκε κατόπιν αιτήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο ίδιος εκπρόσωπος τόνισε πως η εταιρεία δεν έχει δεχθεί “ποτέ στην πρόσφατη ιστορία” κάποιο παρόμοιο αίτημα και μάλιστα δεν ήταν σε θέση να δώσει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το πότε θα επαναλειτουργήσουν οι γραμμές.

Πάντα ενεργούμε με βάση τα αιτήματα των υπηρεσιών ασφαλείας, είτε είναι η Αστυνομία είτε η Πυροσβεστική” τόνισε χαρακτηριστικά, την ώρα που χιλιάδες σχολεία, νοσοκομεία και κτίρια στην Αγγλία ενδέχεται να πρέπει να περάσουν από το… μικροσκόπιο των Αρχών, ούτως ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κάποιας ακόμη… εγκληματικής αδιαφορίας στην κατασκευή, όπως συνέβη και στον Πύργο του Γκρένφελ και που αποτέλεσε την αιτία για να θρηνεί η χώρα δεκάδες ανθρώπινες ζωές

Μέι: Κατώτερη των περιστάσεων

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι συναντήθηκε σήμερα τελικά με επιζώντες της πυρκαγιάς του Πύργου Grenfell στη Downing Street. Η σημερινή συνάντηση έρχεται εν μέσω μαζικής κριτικής στην ίδια επειδή δεν συνάντησε τα θύματα αμέσως μετά την τραγωδία.

Μάλιστα, ακόμα και αυτή τη φορά, κάλεσε τους πολίτες που έζησαν τον εφιάλτη να την επισκεφτούν και δεν έκανε τον κόπο να πάει η ίδια, όπως έκανε πριν λίγες μέρες, όταν συνάντησε τους πυροσβέστες στο σημείο. 

Χθες (16.06.2017) η πρωθυπουργός της Βρετανίας αποχώρησε κακήν κακώς, καθώς διαδηλωτές που εξέφραζαν την δυσαρέσκειά τους για την αντίδραση της κυβέρνησης στην πυρκαγιά, έτρεξαν πίσω από το αυτοκίνητο που μετέφερε την πρωθυπουργό και της φώναζαν “Ντροπή σου” και “Θέλουμε δικαιοσύνη”.

Reuters

Η Μέι συναντήθηκε με θύματα της πυρκαγιάς, κατοίκους και ιθύνοντες της κοινότητας, ανακοινώνοντας μέτρα στήριξης ύψους 5 εκατομμυρίων λιρών. “Το πακέτο στήριξης που ανακοινώνω σήμερα είναι να δοθεί στα θύματα η άμεση στήριξη που χρειάζονται για να φροντίσουν τους εαυτούς τους και τους οικείους τους. Θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε τι περισσότερο χρειάζεται να γίνει”, δήλωσε η πρωθυπουργός με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε