Κόσμος

Λονδίνο: Συναγερμός για νέα drones στα αεροδρόμια ενόψει Πρωτοχρονιάς!

Αυστηρότερα μέτρα για να αντιμετωπιστεί η παράνομη χρήση drones λαμβάνουν η κυβέρνηση και αξιωματούχοι ασφαλείας στη Βρετανία, εν όψει μάλιστα των διακοπών της Πρωτοχρονιάς.

Υπενθυμίζεται ότι drones προκάλεσαν χάος πριν από μερικές ημέρες στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ, αναστατώνοντας 140.000 ταξιδιώτες των διακοπών των Χριστουγέννων, δήλωσε την Πέμπτη (27.12.2018) η αρχηγός της βρετανικής αστυνομίας.

Η πρόσφατη εμφάνιση μη επανδρωμένων αεροσκαφών επί 72 ώρες στο δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της χώρας είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωση περίπου 1.000 πτήσεων.

Η Επίτροπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου Κρεσίντα Ντικ δήλωσε ότι καμία αστυνομική δύναμη στον κόσμο δεν μπορεί να είναι σίγουρη ότι είναι σε θέση να αποτρέψει το πρόβλημα που συνιστούν τα drones για τα αεροδρόμια.

“Θεωρώ ότι ολόκληρη η χώρα και σίγουρα η κυβέρνηση έχει παρακολουθήσει τι γίνεται εδώ και έχει καταλήξει ότι θα πρέπει να ενισχύσουμε τα μέτρα σε αυτό το πεδίο. Δεν θα βρείτε μια αστυνομική δύναμη στον κόσμο, πιστεύω, που να κάθεται ικανοποιημένη και να σκέφτεται: πάντα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ένα drone”, δήλωσε η Ντικ στο ραδιόφωνο του BBC.

Τα drones έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στο Γκάτγουικ στις 19 Δεκεμβρίου. Κάθε φορά που οι αρχές του αεροδρομίου επιχειρούσαν να ανοίξουν τον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη επέστρεφαν και οι αρχές ανέκτησαν τον έλεγχο του χώρου μόνο μετά την ανάπτυξη από τον στρατό στρατιωτικής τεχνολογίας για να επιτηρεί την περιοχή.

Ο υπουργός Ασφαλείας Μπεν Γουάλας δήλωσε την Δευτέρα ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας διαθέτουν πλέον συστήματα εντοπισμού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα για να αντιμετωπίσουν την απειλή από τα drones.

“Η τεχνολογία των drones αλλάζει διαρκώς. Πρέπει να την παρακολουθούμε. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από τακτικές και τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε σήμερα, που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Και στο μέλλον είμαι σίγουρη ότι οι τεχνολογίες μας θα χρειαστεί να αλλάξουν και πάλι. Συζητάω με συναδέλφους μου από όλον τον κόσμο. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν είναι εύκολο το πρόβλημα. Κάνουμε ό,τι μπορούμε και στο μέλλον θα συνεργαστούμε στενά με άλλους και θα βελτιωνόμαστε διαρκώς”, είπε η Ντικ.

Η αστυνομική έρευνα για το περιστατικό στο Γκάτγουικ βρίσκεται σε εξέλιξη. Την Κυριακή οι αστυνομικοί άφησαν ελεύθερους έναν άνδρα και μια γυναίκα που είχαν συλληφθεί ως ύποπτοι. Η πτήση ενός drone σε ακτίνα μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από τα όρια βρετανικού αεροδρομίου τιμωρείται με μέχρι και πενταετή φυλάκιση.

“Θα πρέπει να συνεργαστούμε ακόμη πιο στενά με ιδιωτικές εταιρείες, θα πρέπει να συνεργαστούμε ακόμη πιο στενά με τον στρατό, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να είμαστε σε θέση να αποτρέπουμε τη χρήση drones για οποιονδήποτε λόγο κοντά στα αεροδρόμιά μας”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σεισμός στις αγορές πετρελαίου: Η Βενεζουέλα γυρίζει την πλάτη στην Κίνα και στέλνει πετρέλαιο 2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ
Σύμφωνα με τον Τραμπ, έχει συμφωνηθεί προμήθεια έως και 50 εκατ. βαρέλια ενώ ο ίδιος θα ελέγχει τα χρήματα, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters - Δεν επιβεβαιώνει η Βενεζουέλα
REUTERS
Ποιος είναι ο 92χρονος δικαστής που ανέλαβε την υπόθεση Μαδούρο - Επικαλείται την ηθική Τορά και τα «έβαλε» με τον Τραμπ
Ορθόδοξος Εβραίος δικαστής Άλβιν Χέλερστιν έχει μιλήσει ανοιχτά για τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να προάγει τη δικαιοσύνη και για την επίδραση της πίστης του στη δικαστική του φιλοσοφία
Ο Νίκολας Μαδούρο
Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα της 15χρονης Αλίκης που πέθανε στην φωτιά στο Κραν Μοντανά - Τη Δευτέρα η κηδεία της
Η τραγωδία αυτή που σκότωσε 40 ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν ανήλικα παιδιά, και έστειλε στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα 119 άτομα
αλίκη καλλέργη
Κηδεία Μπριζίτ Μπαρντό: Αυτήν την ώρα το τελευταίο αντίο στο είδωλο του γαλλικού κινηματογράφου στο Σεν Τροπέ - Συγκινημένη η Μαρίν Λε Πεν
Από καρκίνο πέθανε η θρυλική «Μπε Μπε» στα 91 της - Το «Ave Maria» της Μαρία Κάλλας συνόδευσε το φέρετρο της Μπαρντό - Σε γιγαντοοθόνες η τελετή
Κηδεία Μπριζίτ Μπραντό