Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Λονδίνο: Θέλουν εκδίκηση! Κάλεσμα τζιχαντιστών για νέες θηριωδίες στη Δύση

Λονδίνο: Θέλουν εκδίκηση! Κάλεσμα τζιχαντιστών για νέες θηριωδίες στη Δύση

Οι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους εκμεταλλεύονται το χτύπημα στο τέμενος στο Finsbury Park στο Λονδίνο και απευθύνουν κάλεσμα στους φανατικούς να ξυπνήσουν και να πάρουν εκδίκηση.

Στα μηνύματα στο Twitter οι τζιχαντιστές καλούν τους φανατικούς να ξυπνήσουν, σημειώνοντας πως ο πόλεμος ξεκινά τώρα στις γειτονιές τους. Σύμφωνα με τον αναλυτή Michael Smith, τα μηνύματα στάλθηκαν σε γκρουπ του WhatsApp με 225 μέλη στον απόηχο του χτυπήματος εκδίκησης στο Λονδίνο, με ένα φορτηγό να πέφτει πάνω σε μουσουλμάνους προσκυνητές τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

“Μουσουλμάνοι, όταν οι αδερφοί σας πήραν εκδίκηση πυροβολήθηκαν επί τόπου από τη βρετανική αστυνομία. Γιατί οι αστυνομικοί δεν πυροβόλησαν έναν Kaafir (μη πιστός)”, ανέφερε το μήνυμα. “Μουσουλμάνοι πρέπει να ξυπνήσετε. Ο πόλεμος ξεκινά τώρα στις γειτονιές σας. Οι μεγαλύτεροι θα μπορούσαν να σκοτωθούν, οι αδερφές σας θα μπορούσαν να πέσουν θύματα επίθεσης”.

Τουλάχιστον ένας προσκυνητής σκοτώθηκε και άλλοι 8 τραυματίστηκαν μετά την επίθεση που ο πρόεδρος του τεμένους Mohammed Kozbar χαρακτήρισε τρομοκρατική. “Είδα τουλάχιστον δύο ανθρώπους κάτω να μην κινούνται”, τόνισε χαρακτηριστικά. “Όποιος το έκανε αυτό, το έκανε για να βλάψει ανθρώπους και είναι τρομοκρατική επίθεση. Το ονομάζουμε τρομοκρατική επίθεση όπως λέγαμε και για τις επιθέσεις στο Μάντσεστερ, το Γουέστμινστερ και τη Γέφυρα του Λονδίνου”.

Ο 48χρονος που συνελήφθη και ο συνεργός του (τουλάχιστον ένας σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες), οδήγησαν το βαν σε μια περιοχή όπου γνώριζαν ότι όσοι είναι παρόντες εκείνη την ώρα είναι πιστοί που μόλις έχουν βγει από το τέμενος στο πάρκο Φίνσμπερι.

Σύμφωνα με πληροφορίες το βαν έπεσε πάνω σε ανθρώπους οι οποίοι είχαν σπεύσει να βοηθήσουν έναν ηλικιωμένο άνδρα ο οποίος είχε καταρρεύσει, πιθανότατα από τη νηστεία του ραμαζανιού, μπροστά σε μια στάση λεωφορείου, δίπλα στο τέμενος. Μένει να αποδειχθεί ποιος είναι ο δράστης, αλλά και τα κίνητρά του, ωστόσο πρόκειται για το πρώτο “χτύπημα” στη Βρετανική Πρωτεύουσα το οποίο βάζει ξεκάθαρα στο στόχαστρο μουσουλμάνους στο θρήσκευμα πολίτες.

Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας αναφέρει ότι ο οδηγός του βαν έπεσε σκόπιμα πάνω στους πιστούς κοντά στο τέμενος στο Βόρειο Λονδίνο. Το περιστατικό αυτό, όπως σημειώνει, αποτελεί ένδειξη ισλαμοφοβίας και καλεί τις αρχές να αυξήσουν τα μέτρα ασφάλειας έξω από τα τεμένη στην Βρετανία.

Πηγή: Sun

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε