Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Λονδίνο – Video σοκ: Η ανατριχιαστική στιγμή της επίθεσης στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ – Γυναίκα έπεσε στον Τάμεση

Λονδίνο – Video σοκ: Η ανατριχιαστική στιγμή της επίθεσης στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ – Γυναίκα έπεσε στον Τάμεση

– Καρέ καρέ η κούρσα θανάτου στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ
– Ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης πέφτει πάνω στους πεζούς
– Σκότωσε τρεις ανθρώπους πριν διαφύγει και επιχειρήσει να εισβάλει στη βρετανική Βουλή
– Γυναίκα έπεσε στον Τάμεση, άγνωστο αν παρασύρθηκε ή βούτηξε για να σωθεί
– ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ VIDEO

Καρέ καρέ η στιγμή από την οποία ξεκίνησε ο τρόμος που σκεπάζει ακόμα το Λονδίνο. Μεσημέρι Τετάρτης, 22 Μαρτίου 2017, ακριβώς ένα χρόνο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις με τους 32 νεκρούς στο Βέλγιο. Η γέφυρα του Γουεστμίνστερ, ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία της βρετανικής πρωτεύουσας, είναι γεμάτη λεωφορεία, αυτοκίνητα και στα πεζοδρόμια κόσμος περπατά αμέριμνος.

Τουρίστες ή κάτοικοι του Λονδίνου πιστεύουν πως είναι μια ακόμη συνηθισμένη μέρα. Αλλά ο δράστης της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης έχει άλλα σχέδια. Μπαίνει στη γέφυρα, ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο με το αυτοκίνητο και ξεκινά να αναπτύσσει ταχύτητα.

Παρασέρνει όσους είχαν την ατυχία να βρίσκονται εκείνη την ώρα στο πεζοδρόμιο της αριστερής πλευράς της γέφυρας. Πολλοί ήταν εκείνοι που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.

Στο video φαίνεται μια φιγούρα να πέφτει από τη γέφυρα στα νερά του Τάμεση. Είναι μια γυναίκα. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν επέλεξε να πέσει στο νερό για να σωθεί ή αν τη χτύπησε το αυτοκίνητο και την πέταξε στο νερό.

Δείτε το σοκαριστικό video

Λίγη ώρα αργότερα, η γυναίκα ανασύρεται σοβαρά τραυματισμένη από τα νερά του ποταμού. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας της παραμένει κρίσιμη.

Εκτός από την πτώση της, έχει καταγραφεί και η διασωσή της.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο, της πλέον πολύνεκρης μετά τις επιθέσεις καμικάζι της 7ης Ιουλίου 2005 στα μέσα μεταφοράς με 56 νεκρούς, είναι πέντε νεκροί και τουλάχιστον 40 τραυματίες. Ο δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών όταν επιχείρησε να εισβάλει στη βρετανική Βουλή. Είχε προλάβει να τραυματίσει με μαχαίρι και να σκοτώσει τον 48χρονο αστυνομικό Κιθ Πάλμερ. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κούρσα θανάτου στη γέφυρα του Γουεστμίνιστερ.

Ανάμεσα στους τραυματίες περιλαμβάνονται τρεις Γάλλοι μαθητές Λυκείου που βρίσκονταν σε σχολικό ταξίδι και η κατάσταση δύο εκ των οποίων θεωρείται σοβαρή. Δύο Ρουμάνοι έχουν τραυματισθεί επίσης, καθώς και πέντε Νοτιοκορεάτες τουρίστες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, και ένας Πορτογάλος, σύμφωνα με την πορτογαλική κυβέρνηση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε