Κόσμος

Λωρίδα της Γάζας: Δημοσιογράφος του τουρκικού TRT ακρωτηριάστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δημοσιογράφος που εργάζεται για το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT ακρωτηριάστηκε, μετά τον τραυματισμό του από πλήγμα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του TRT, ένας δημοσιογράφος που συνεργάζεται με το τουρκικό δίκτυο τραυματίστηκε σοβαρά και ακόμη ένας τραυματίστηκε ελαφρά σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας. 

«Ένα όχημα μιας ομάδας του TRT Arabi (σ.σ. αραβική υπηρεσία του TRT) που ετοιμαζόταν να συνδεθεί σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση από τον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ (…) έγινε στόχος βομβαρδισμού του ισραηλινού στρατού. Ο Σαμί Σαχάντα, ο οποίος εργάζεται ως ανεξάρτητος εικονολήπτης, τραυματίστηκε σοβαρά», ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο δημοσιογράφος «έχασε το ένα του πόδι και αυτή τη στιγμή χειρουργείται», τόνισε ο γενικός διευθυντής του TRT, Ζαχίντ Σομπάτσι με ανάρτηση στο X, καταδικάζοντας την «ισραηλινή βαρβαρότητα».

Σύμφωνα με το TRT, άλλοι δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν σε αυτόν τον προσφυγικό καταυλισμό στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

Με βάση τον απολογισμό της Επιτροπής Προστασίας των Δημοσιογράφων (CPJ) – οργάνωση με έδρα τη Νέα Υόρκη – τουλάχιστον 95 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, 90 από τους οποίους είναι Παλαιστίνιοι. Τουλάχιστον άλλοι 16 τραυματίστηκαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νύχτα κόλαση στην Ουκρανία: 9 νεκροί σε Κίεβο και Χάρκοβο από ρωσικές επιθέσεις – Στις φλόγες η Λαύρα των Σπηλαίων
Η Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία της Ουκρανίας και αποτελεί σημείο αναφοράς για την Ορθόδοξη Εκκλησία
Επίθεση στη Λαύρα των Σπηλαίων
Το θρίλερ της συμφωνίας ΗΠΑ και Ιράν: Στον «αέρα» μετά το ισραηλινό χτύπημα στον Λίβανο – Τραμπ: «Μπορεί να υπογραφεί και μέσα στη νύχτα»
Έξαλλος ο Τραμπ με τον Νετανιάχου: «Τα έκανε όλα άνω κάτω. Καθυστέρησε την υπογραφή» - «Δεν έχει καμία γαμ... ικανότητα κρίσης. Του το είπα»
REUTERS
Τραγωδία στη Βραζιλία: Ο τραγουδιστής Oliver Tree, ανάμεσα στους νεκρούς της σύγκρουσης ελικοπτέρων στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Ο 32χρονος μουσικός, γνωστός για τα viral βίντεό του, ανάμεσα στους έξι ανθρώπους που σκοτώθηκαν όταν δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Oliver Tree