Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Λωρίδα της Γάζας: Συγκλονιστικό βίντεο – Ο πατέρας και ο νεκρός του γιος

Λωρίδα της Γάζας
Φωτογραφία από Twitter / @cjwerleman

Στιγμές πόνου, στιγμές πολέμου, στιγμές θανάτου στη Λωρίδα της Γάζας. Ένας πατέρας έζησε την στιγμή που κανένας γονιός δεν θέλει να ζήσει…

Ο Τραμπ αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και η Μέση Ανατολή “φλέγεται”! Οι διαδηλώσεις είναι “εκρηκτικές”, όμως στην Λωρίδα της Γάζας πλέον υπάρχουν και νεκροί.

Ο ισραηλινός στρατός έπληξε χθες, Παρασκευή 08.12.2017, ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης και μια αποθήκη πυρομαχικών στη Λωρίδα της Γάζας. Ήταν αντίποινα για τις ρίψεις ρουκετών νωρίτερα από τη Γάζα εναντίον πόλεων του Ισραήλ.

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στις συγκρούσεις που ξέσπασαν με Ισραηλινούς στρατιώτες. Δεκάδες άλλοι επίσης τραυματίστηκαν… Λίγο αργότερα ένας δεύτερος άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του.

Οι φωτογραφίες του πρώτου άνδρα που πέθανε στη Λωρίδα της Γάζας κατέκλυσαν απο νωρίς το διαδίκτυο. Τον έδειχναν σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου.

Λίγο αργότερα, όμως, τα πάντα έγιναν χειρότερα. Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε, αποτυπώνει ωμά τον ανθρώπινο πόνο. Ήταν η στιγμή που ο πατέρας του νεαρού άνδρα που πέθανε, στεκόταν πάνω από την σορό του γιου του. «Σε παρακαλώ Θεέ μου, άφησέ με να τον φιλήσω μια φορά ακόμα«, έλεγε κλαίγοντας με λυγμούς…

Του χάιδευε το πρόσωπο, δεν μπορούσε να το πιστέψει. Όσοι ήταν δίπλα, του χτυπούσαν την πλάτη, προσπαθώντας να του δώσουν κουράγιο. Κουράγιο για να συνεχίσει την ζωή του χωρίς το παιδί του…

Λωρίδα της Γάζας
Φωτογραφία από Twitter / @cjwerleman
Λωρίδα της Γάζας
Φωτογραφία από Twitter / @cjwerleman
Λωρίδα της Γάζας
Φωτογραφία από Twitter / @cjwerleman

Στιγμές άγριες, στιγμές πολέμου – Προσοχή, οι εικόνες είναι σκληρές

https://twitter.com/MustafAbuZir_E/status/939150189335666690

Η Παλαιστίνη δεν κάνει πίσω, η Λωρίδα της Γάζας είναι ξανά πεδίο μάχης!

Οι διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της «ημέρας της οργής» εναντίον της απόφασης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, ήταν εκρηκτικές…

Παράλληλα, ο επικεφαλής διαπραγματευτής των Παλαιστινίων Σαέμπ Ερεκάτ είπε, σε δηλώσεις που έκανε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera σήμερα (08.12.2017), ότι οι Παλαιστίνιοι δεν προτίθενται να συνομιλήσουν με τις ΗΠΑ έως ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναιρέσει την απόφασή του να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Ο Ερεκάτ επισήμανε επίσης ότι η παλαιστινιακή ηγεσία εξετάζει όλες τις επιλογές για τον τρόπο που θα απαντήσει στις ανακοινώσεις Τραμπ, μετέδωσε το Al Jazeera ως έκτακτη είδηση, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Αν μη τι άλλο, ο Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε με μία και μόνο απόφασή του να κάνει τον κόσμο άνω – κάτω…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις