Κόσμος

Λωρίδα της Γάζας: Το Ισραήλ χτύπησε το σπίτι του αρχηγού της Χαμάς

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Ισραήλ βομβάρδισε το σπίτι του Αρχηγού της Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας.

Αρχηγός της Χαμάς είναι ο Ισμαήλ Χανίγια και το σπίτι του στην Λωρίδα της Γάζας χτυπήθηκε από αεροπορική επιδρομή. Ο Ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την επίθεση στο σπίτι, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα και βίντεο από το χτύπημα.

«Η κατοικία του Χανίγια χρησιμοποιούνταν ως τρομοκρατική υποδομή και συχνά χρησίμευε ως σημείο συνάντησης ανώτερων ηγετών της Χαμάς για να κατευθύνουν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον ισραηλινών αμάχων και στρατιωτών των IDF» ανέφερε ο στρατός.

Το Ισραήλ είχε βομβαρδίσει και τον Οκτώβρη την ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται το σπίτι του αρχηγού της Χαμάς. Δεν υπάρχει αναφορά για το εάν ήταν μέσα η οικογένειά του.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Χανίγια δεν βρίσκεται καν στην Γάζα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τουρκολιβυκό μνημόνιο: Επίλυση των θαλάσσιων διαφορών μέσω καλόπιστων διαπραγματεύσεων
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημειώνει ότι «η Ελλάδα και η Τουρκία είναι αμφότερες σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ. Τις ενθαρρύνουμε να συζητήσουν σε διμερές επίπεδο για την αντιμετώπιση των όποιων διαφωνιών τους»
REUTERS
«Αστακός» η Γαλλία ενόψει των διαδηλώσεων του Σαββάτου – Παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας για αποκλιμάκωση των επεισοδίων
Eκπρόσωποι των εργατικών συνδικάτων που συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό της χώρας εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν και σε γενική απεργία στις 5 Νοεμβρίου
gallia