Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Λος Άντζελες: Μεγάλες διαδηλώσεις για τους μετανάστες! “Έξω οι ρατσιστές” [pics, vid]

Λος Άντζελες: Μεγάλες διαδηλώσεις για τους μετανάστες! “Έξω οι ρατσιστές” [pics, vid]

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η έφοδος σε σπίτια και η σύλληψη τουλάχιστον 100 μεταναστών από την Υπηρεσία Ελέγχου Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) στο Λος Άντζελες. Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους ζητώντας να “ενωθούν οι οικογένειες και πάλι”.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στο Κέντρο Κράτησης Metropolitan στο κέντρο του Λος Άντζελες για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά για τις “επιδρομές” της ICE!

Έκλεισαν κεντρικούς δρόμους για περίπου δύο ώρες, φωνάζοντας “Όχι στο μίσος! Κανένας φόβος! Οι μετανάστες είναι ευπρόσδεκτοι εδώ!” Πολλοί από τους διαδηλωτές κρατούσαν πανό τα οποία έγραφαν: “Σταματήστε το διαχωρισμό οικογενειών” και «Μετανάστες μέσα. Έξω οι ρατσιστές.”

Οι “επιδρομές” της ICE διεξήχθησαν σε σπίτια σε τρεις κομητείες στη νότια Καλιφόρνια την Πέμπτη (09.02.2017), με την εκπρόσωπο της υπηρεσίας Lori Haley να κάνει λόγο για «στοχευμένες συλλήψεις.

“Πρόκειται για περιπτώσεις ανθρώπων που ανήκαν σε συμμορίες των δρόμων, παιδεραστές και εμοπόρους ναρκωτικών”. Ωστόσο, ο διευθυντής της επικοινωνίας του Συνασπισμού για τα Δικαιώματα των Μεταναστών Jorge-Mario Cabrera, υποστήριξε ότι οι περισσότεροι από αυτούς που συνελήφθησαν ήταν άνθρωποι με διαταγές απέλασης που δεν είχαν ποινικό παρελθόν, ούτε αυτοί ούτε τα μέλη της οικογένειάς τους. Όπως είπε, δεν είχαν έγγραφα διαμονής στη χώρα.

Και μπορεί να μην έχει δοθεί ο επίσημος αριθμός των συλλήψεων, ωστόσο, φαίνεται πως στα χέρια της αστυνομίας είναι πάνω από 100 μετανάστες, με τους περισσότερους να είναι Μεξικανικής καταγωγής.

Πηγή: RT

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε