Κόσμος

Λος Άντζελες: Μεγάλη φωτιά ανάγκασε 1.000 κατοίκους να απομακρυνθούν – Στάχτη χιλιάδες στρέμματα γης

Πάνω από 1.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν, λόγω τεράστιας δασικής φωτιάς που έχει ξεσπάσει βορειοδυτικά του Λος Άντζελες. Σημειώνεται, δε, πως ήδη έχουν καεί πάνω από 48.000 στρέμματα. 

Περίπου 400 πυροσβέστες με 70 πυροσβεστικά οχήματα και δύο μπουλντόζες αγωνίζονται για την κατάσβεση της φωτιάς, έχοντας θέσει μόλις το 2% αυτής υπό έλεγχο, σύμφωνα με την υπηρεσία δασών και πυροπροστασίας της Καλιφόρνιας Cal Fire. Η πυρκαγιά μαίνεται νότια του Γκόρμαν, στην Καλιφόρνια, περίπου 96,5 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λος Άντζελες.

Η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε το Σάββατο το απόγευμα, κινείται προς τα νοτιοανατολικά, προς την Πάιραμιντ Λέικ, σύμφωνα με την υπηρεσία Cal Fire.

Περίπου 1.200 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή αναψυχής Χάνγκρι Βάλεϊ, η οποία έχει μονοπάτια για μοτοσικλέτες και οχήματα παντός εδάφους, από την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά. Μέχρι στιγμής έχουν καταστραφεί δύο δομές.

Η υπηρεσία δασών και δασοπροστασίας της Καλιφόρνια σημείωσε ότι οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς παρεμποδίζονται από τις υψηλές θερμοκρασίες, τα χαμηλά επίπεδα υγρασίας και τους ισχυρούς ανέμους, οι οποίοι προβλεπόταν να συνεχιστούν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας.

 

Αεροσκάφη ρίψης νερού έχουν κινητοποιηθεί για να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς, ενώ οι πυροσβέστες δημιουργούν περιμετρικές ζώνες ανάσχεσης της φωτιάς σε μια προσπάθεια να τη θέσουν υπό μεγαλύτερο έλεγχο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα που αναφέρονται στα έγγραφα Επστάιν – Ανάμεσά τους οι Κιμ Καρντάσιαν, Κερτ Κομπέιν και Ρόμπερτ ντε Νίρο
Η αναφορά των ονομάτων δεν σημαίνει απαραίτητα κάποια εμπλοκή στην υπόθεση καθώς θα μπορούσαν να είναι ακόμη και αναφορές σε δημοσιεύματα στους φακέλους της έρευνας
Τζέφρι Επστάιν
CBS: Ο Τραμπ έδωσε το «πράσινο φως» στο Ισραήλ για χτύπημα στο Ιράν, αν αποτύχουν οι συνομιλίες για τα πυρηνικά
Ο Νετανιάχου έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι οποιαδήποτε συμφωνία με το Ιράν θα πρέπει να περιλαμβάνει όχι μόνο περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμα, αλλά και στο βαλλιστικό οπλοστάσιο
Τραμπ και Νετανιάχου