Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Λούτον: Κλειστό έως το απόγευμα το αεροδρόμιο λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς σε πάρκινγκ με 1200 ΙΧ

Λούτον: Κλειστό έως το απόγευμα το αεροδρόμιο λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς σε πάρκινγκ με 1200 ΙΧ

Το αεροδρόμιο Λούτον στο Λονδίνο ανέστειλε όλες τις πτήσεις του έως αργά το μεσημέρι σήμερα (15:00 τοπική ώρα, 17:00 ώρα Ελλάδας) ύστερα από πυρκαγιά σε όχημα που εξαπλώθηκε, λαμβάνοντας μεγάλες διαστάσεις, και οδήγησε στη μερική κατάρρευση ενός από τα πάρκινγκ.

Σε εικόνες που μεταδόθηκαν από το σημείο που βρίσκεται το πάρκινγκ φαίνονται τεράστιες φλόγες να τυλίγουν το πολυώροφο οίκημα που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου.

Η αναστολή επρόκειτο να διαρκέσει αρχικά έως το μεσημέρι.

Η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι έως 1.200 οχήματα μπορεί να βρίσκονταν στον χώρο στάθμευσης την ώρα εκείνη, και ότι τα μέλη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης θα παραμείνουν στο σημείο για ώρες.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική θα διεξαχθεί πλήρης έρευνα για να εξακριβωθεί η αιτία της πυρκαγιάς. Τέσσερις πυροσβέστες και ένα μέλος του προσωπικού του αεροδρομίου μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Το Λούτον είναι το πέμπτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο στη Βρετανία με βάση την επιβατική κίνηση, μετά το Χίθροου, το Γκάτγουικ, το Στάνστεντ και το Μάντσεστερ, και είχε 13,3 εκατ. επιβάτες το 2022, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις