Κόσμος

Λουτρό αίματος στην Καμπούλ: 68 οι νεκροί από τη βομβιστική επίθεση μπροστά από σχολείο θηλέων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο αριθμός των νεκρών από μία έκρηξη έξω από σχολείο θηλέων στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, αυξήθηκε στους 68, όπως ανακοίνωσαν σήμερα, αξιωματούχοι, με τους γιατρούς να προσπαθούν να περιθάλψουν τουλάχιστον 165 τραυματίες.

Η βομβιστική επίθεση χθες το απόγευμα, έπληξε τη σιιτική μουσουλμανική συνοικία Νταστ-ε-Μπαρσί των Χαζάρων, που αποτελούν θρησκευτική μειονότητα στο Αφγανιστάν, ενώ στο παρελθόν έχουν στοχοποιηθεί από τα ένοπλα μέλη του Ισλαμικού Κράτους, που είναι σουνίτες.

Ένα αυτοκίνητο που είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά εξερράγη χθες, Σάββατο, μπροστά από το σχολείο Σάγεντ Αλ-Σουχάντα και όταν επικράτησε πανικός μεταξύ των μαθητών, εξερράγησαν άλλες δύο βόμβες.

Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ο μεγαλύτερος αριθμών των θυμάτων, είναι μαθήτριες. 

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΕΕ: ChatGPT, Roblox και Reddit εντάσσονται σε αυστηρότερο ρυθμιστικό καθεστώς για την προστασία ανηλίκων και το παράνομο περιεχόμενο
Στο επίκεντρο βρίσκονται οι λεγόμενοι «συστημικοί κίνδυνοι» που συνδέονται με τη λειτουργία των υπηρεσιών και των αλγοριθμικών συστημάτων τους
ChatGpt