Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Λουτρό αίματος στην Καμπούλ: Αρνούνται οι Ταλιμπάν την ευθύνη της επίθεσης – Σκληρές εικόνες

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Αρνούνται οι Ταλιμπάν την ευθύνη της έκρηξης στην “καρδιά” της Καμπούλ, στο Αφγανιστάν, που έγινε σήμερα το πρωί κοντά σε κτίρια της γαλλικής και γερμανικής πρεσβείας. Ένα πραγματικό μακελειό με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Ο -μέχρι στιγμής- απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 80 νεκρούς και 350 τραυματίες.

Οι Αφγανοί Ταλιμπάν αρνήθηκαν ότι είναι υπεύθυνοι για την επίθεση με παγιδευμένο φορτηγό. Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ ανέφερε σε μια δήλωση πως οι μαχητές του κινήματος δεν είχαν καμία ανάμιξη και είπε πως το κίνημα καταδικάζει παρόμοιες τυφλές επιθέσεις που προκαλούν απώλειες αμάχων.

Υπάλληλοι της γερμανικής πρεσβείας στην Καμπούλ τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στην αφγανική πρωτεύουσα και ένας αφγανός φρουρός ασφαλείας σκοτώθηκε, σύμφωνα με ανάρτηση του γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στο Twitter.
«Η επίθεση σημειώθηκε πολύ κοντά στη γερμανική πρεσβεία. Έπληξε πολίτες και εκείνους που βρίσκονται στο Αφγανιστάν για να εργαστούν για ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μαζί με τους ανθρώπους εκεί. Είναι ιδιαίτερα καταδικαστέο που αυτοί οι άνθρωποι ήταν ο στόχος», ανέφερε ο Γκάμπριελ.

Οι εικόνες από την μεταφορά των τραυματιών είναι πραγματικά σκληρές.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

“Η έκρηξη έγινε γύρω στις 08:25 το πρωί στην 17η οδό Ουαζίρ Ακμπάρ Χαν. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκλείσει την περιοχή, ενώ δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για την βομβιστική επίθεση.

 

Πηγη φωτογραφιας instagram

Τα παράθυρα και οι πόρτες των σπιτιών που βρίσκονται σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από το σημείο που έγινε η έκρηξη σήμερα το πρωί στην Καμπούλ, καταστράφηκαν από ωστικό κύμα.

Μετά την έκρηξη, η γερμανική κυβέρνηση ακύρωσε μία προγραμματισμένη για σήμερα πτήση, με την οποία αιτούντες άσυλο, που η αίτησή τους έχει απορριφθεί, θα απελαύνονταν στο Αφγανιστάν. Γερμανός αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters, δήλωσε πως δεν θα υπάρξουν ομαδικές απελάσεις Αφγανών στο Αφγανιστάν τις επόμενες ημέρες, ωστόσο η βασική πολιτική για το θέμα παραμένει ως έχει.
Τον Δεκέμβριο η Γερμανία άρχισε τις ομαδικές απελάσεις Αφγανών καθώς η κυβέρνηση θέλησε να δείξει πως είναι σε θέση να διαχειριστεί τον μεγάλο αριθμό των μεταναστών διώχνοντας όσους δεν πληρούν τα κριτήρια για να θεωρηθούν πρόσφυγες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Φωτογραφίες Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε