Κόσμος

Μ. Τζόνσον: Αυτή η πανδημία δεν έχει τελειώσει

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον προέτρεψε τους πολίτες στην Αγγλία να «προχωρήσουν με προσοχή» όταν αρθούν τα περισσότερα μέτρα για την Covid-19, την επόμενη εβδομάδα, τονίζοντας ότι η χώρα δεν μπορεί να επιστρέψει αυτομάτως στη ζωή όπως ήταν πριν από την πανδημία.

«Δεν μπορώ να το πω αρκετά δυνατά, με αρκετή έμφαση: αυτή η πανδημία δεν έχει τελειώσει», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Για να κάνουμε αυτά τα βήματα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να έχουμε εμβολιαστεί», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην τηλεργασία, ο Τζόνσον είπε ότι δεν αναμένει να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι στα γραφεία τους από την επόμενη Δευτέρα.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι η άρση των μέτρων, όπως προβλέπεται από τον οδικό χάρτη που σχεδίασε η κυβέρνησή του, θα είναι μη αναστρέψιμη. Παράλληλα όμως προειδοποίησε τους πολίτες ότι η άρση αυτή δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως σήμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς. «Η στρατηγική μας θα δουλέψει μόνο αν οι άνθρωποι είναι προσεκτικοί», υπογράμμισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραγωδία στη Βραζιλία: Ο τραγουδιστής Oliver Tree, ανάμεσα στους νεκρούς της σύγκρουσης ελικοπτέρων στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Ο 32χρονος μουσικός, γνωστός για τα viral βίντεό του, ανάμεσα στους έξι ανθρώπους που σκοτώθηκαν όταν δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Oliver Tree
Η Γενεύη «φλέγεται»: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία ενόψει της Συνόδου Κορυφής της G7 στη Γαλλία
Διαδηλωτές στη Γενεύη συγκρούστηκαν με την αστυνομία, έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητο και έσπασαν τα παράθυρα μιας τράπεζας, λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής της G7 στη γειτονική Γαλλία
Γενεύη
Οι ισραηλινές επιθέσεις στη Βηρυτό απειλούν να τορπιλίσουν μια συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν - Τραμπ: «Είπα στον Νετανιάχου τι στο διάολο κάνεις;»
Μετά τα πλήγματα στη Βηρυτό, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται για μια «πιθανή» επίθεση στην ισραηλινή επικράτεια
REUTERS