Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Μαδαγασκάρη: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από το πέρασμα κυκλώνα – Εικόνες αποκάλυψης

Μαδαγασκάρη: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από το πέρασμα κυκλώνα – Εικόνες αποκάλυψης

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το πέρασμα του φονικού κυκλώνα Μπατσιράι. Ο κυκλώνας έπληξε τις νοτιοανατολικές περιοχές της Μαδαγασκάρης και προκάλεσε σφοδρές κατολισθήσεις, με συνέπεια την κατάρρευση κτιρίων, τη διακοπή της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και πλημμυρών.

Μία από τις πόλεις της Μαδαγασκάρης που δέχτηκε σκληρό πλήγμα από τον κυκλώνα είναι η παράκτια πόλη Νόσι Βαρίκα, όπου τα περισσότερα κτίρια καταστράφηκαν, ενώ οι πλημμύρες απέκλεισαν την πόλη από τις γύρω περιοχές, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο.

Ο κυκλώνας κινήθηκε προς τις εσωτερικές περιοχές χθες, αργά το βράδυ, πλήττοντας την ανατολική ακτογραμμή της Μαδαγασκάρης με σφοδρές βροχοπτώσεις και ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 165 χιλιομέτρων την ώρα. Εκτιμάται ότι περίπου 150.000 άνθρωποι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Η καταστροφή από το σύστημα του κυκλώνα Μπατσιράι ακολουθεί την καταστροφή που προκλήθηκε από τον κυκλώνα Ανα, ο οποίος έπληξε το νησί πριν από δύο εβδομάδες, με συνέπεια το θάνατο 55 ανθρώπων, ενώ 130.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις