Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Μαδούρο: Απόπειρα δολοφονίας ή… σκηνοθετημένο show; Οι εικόνες “μιλούν”! Video

Μαδούρο: Απόπειρα δολοφονίας ή… σκηνοθετημένο show; Οι εικόνες “μιλούν”! Video

– Μυστήριο γύρω από την απόπειρα δολοφονίας του Νικολάς Μαδούρο, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής εκδήλωσης που μεταδιδόταν live στην τηλεόραση
– Drones με εκρηκτικά φέρονται να είχαν ως στόχο τον πρόεδρο της Βενεζουέλας
– Ωστόσο,η Πυροσβεστική λέει… άλλα!
– Τραυματίστηκαν επτά στρατιώτες
– Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο Μαδούρο κατηγόρησε Κολομβία και ΗΠΑ για την δολοφονική επίθεση σε βάρος του

Την ώρα που η κυβέρνηση της Βενεζουέλας δίνει συνεχώς νέα στοιχεία για την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, παραμένουν πολλά ερωτήματα κατά πόσο επρόκειτο όντως για ένα οργανωμένο σχέδιο ή ήταν ένα -καλά σκηνοθετημένο- show, που εξυπηρετούσε συμφέροντά του.

Στα βίντεο με τη στιγμή της επίθεσης, που κάνουν τον γύρο του κόσμου, ακούστηκαν “εκρήξεις από 2 drones”, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, γεμάτα με εκρηκτικά, και στη συνέχεια στρατιώτες και θεατές εικονίζονται να τρέχουν να σωθούν. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, τα drones, δεν έχουν αποτυπωθεί σε κάποιο βίντεο.

Μάλιστα, αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής αναφέρουν ότι το μόνο που συνέβη ήταν μια.. έκρηξη δεξαμενής αερίου, σε κοντινό κτίριο.

https://www.youtube.com/watch?v=JsEx0b_Y3zk

Από την πλευρά του, ο υπουργός Επικοινωνιών, Χόρχε Ροντρίγκεζ, δήλωσε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας πυροβόλησαν τρία drones και πως οι δράστες σχεδίαζαν την επίθεση τουλάχιστον έξι μήνες…

Η απόπειρα δολοφονίας Μαδούρο

Η τηλεοπτική μετάδοση μιας ομιλίας του Μαδούρο σε στρατιωτική εκδήλωση διεκόπη απότομα και εκατοντάδες στρατιώτες που ήταν παραταγμένοι φάνηκαν να τρέχουν. Ο πρόεδρος της χώρας και άλλοι στο πόντιουμ ξαφνικά κοίταξαν ψηλά, ξαφνιασμένοι. Η κάμερα τότε εστίασε σε δεκάδες στρατιώτες που άρχισαν να τρέχουν. Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι πρόκειται για δολοφονική «επίθεση» που έγινε εναντίον του Μαδούρο με drones που έφεραν εκρηκτικές ύλες και πυροδοτήθηκαν.

https://www.youtube.com/watch?v=zF5ubllpFWY

Μυστηριώδης οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη

Την ευθύνη για την απόπειρα δολοφονίας ανέλαβε μια μυστηριώδης οργάνωση ανταρτών που φέρεται να αποτελείται από πολίτες και στρατιωτικούς.

Σε ανακοίνωσή της στο Twitter η οργάνωση «Εθνικό Κίνημα των Στρατιωτών με Πουκάμισα» έγραψε ότι πέταξε «δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα οποία είχε τοποθετηθεί εκρηκτικό C-4 (…) Οι ελεύθεροι σκοπευτές της Εθνοφρουράς κατέρριψαν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προτού φτάσουν στον στόχο τους».

Η οργάνωση αυτή φέρεται να δημιουργήθηκε το 2014 και να συνδέεται με τον πρώην αστυνομικό Όσκαρ Πέρες ο οποίος ηγήθηκε μιας επίθεσης με ελικόπτερο εναντίον κυβερνητικών κτιρίων στο Καράκας τον Ιούνιο του 2017. Ο Πέρες σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας τον Ιανουάριο.

Στόχος της οργάνωσης, σύμφωνα με την ίδια, είναι να ενώσει όλους, όσοι αντιτίθενται στην πολιτική του Μαδούρο.

«Είναι αντίθετο στη στρατιωτική τιμή να διατηρούνται στην εξουσία αυτοί που έχουν ξεχάσει το Σύνταγμα και χρησιμοποιούν το δημόσιο λειτούργημα για να πλουτίσουν», καταγγέλλει στο κείμενό της η οργάνωση.

«Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε ο πληθυσμός να πεινά, οι άρρωστοι να μην έχουν φάρμακα, το νόμισμά μας να μην έχει καμία αξία, ο εκπαιδευτικό σύστημα να μην διδάσκει πλέον τίποτε και απλώς να προσηλυτίζει στον κομμουνισμό», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Μαδούρο εντάσσεται στην «Επιχείρηση Φοίνιξ», όπως δήλωσε στο κανάλι της στο YouTube η Πατρίσια Πολέο, μια δημοσιογράφος που πρόσκειται στην αντιπολίτευση και ζει στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Sputnik

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις