Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μαδούρο στους πολίτες των ΗΠΑ: Σταματήστε τον Τραμπ από ένα νέο Βιετνάμ

Μαδούρο στους πολίτες των ΗΠΑ: Σταματήστε τον Τραμπ από ένα νέο Βιετνάμ
photo Reuters

Διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό μέσω του facebook απεύθυνε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

Ο Νικολάς Μαδούρο με ένα βίντεο τετράπλευρης διάρκειας στο facebook απευθύνεται στους πολίτες των ΗΠΑ και τους ζητά να βάλουν ένα τέλος στα σχέδια του Ντόναλντ Τραμπ για να τον ρίξει από την εξουσία, προειδοποιώντας πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος η Βενεζουέλα με εξελιχθεί σε ένα νέο Βιετνάμ.

Ο Μαδούρο ο οποίος στο βίντεο μιλάει ισπανικά με αγγλικούς υπότιτλους, κατηγορεί ευθέως τον Αμερικανό πρόεδρο πως έχει δώσει εντολή στην Κολομβιανή μαφία να τον εκτελέσει. Ακόμη κατακρίνει και την στάση της Ευρώπης ενώ απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να προκηρύξει εκλογές στη Βενεζουέλα μέσα στις επόμενες οκτώ ημέρες.

Ακόμη κατηγορεί άπαντες πως η διαρκής επίθεση στη Βενεζουέλα οφείλεται, όπως αναφέρει ο Μαδούρο, στα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου που διαθέτει η χώρα και όχι σε αυταρχική ή απολυταρχική συμπεριφορά του ίδιου και της κυβέρνησής του.

Ο κ. Μαδούρο κλείνει το μήνυμά του προς τον αμερικανικό λαό λέγοντας πως ο λαός της Βενεζουέλα είναι ειρηνικός και καταλήγει πως βρίσκεται πως είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις