Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

“Μαγκωμένη” η πρώτη αντίδραση των ΗΠΑ μετά το θρίαμβο Ερντογάν

Ερντογάν Τουρκία ΗΠΑ F-35

Να μην αντιδράσουν, δεν… γινόταν. Αλλά το έκαναν μάλλον “μαγκωμένα”. Οι ΗΠΑ σέβονται το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία αλλά θέλουν να κάνει περισσότερα για τη… δημοκρατία ο Ερντογάν.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ διαβεβαίωσε ότι σέβεται την απόφαση των ψηφοφόρων στην Τουρκία. Και προσβλέπει σε εποικοδομητικές σχέσεις με τον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αλλά δεν παρέλειψε να… προτρέψει τον Ττούρκο ηγέτη να ενισχύσει τη δημοκρατία στη χώρα του.

«Σεβόμαστε την απόφαση των τούρκων ψηφοφόρων και θα επιδιώξουμε μια εποικοδομητική σχέση με τον πρόεδρο Ερντογάν καθώς αντιμετωπίζουμε μαζί κοινές προκλήσεις», ανέφερε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

ΗΠΑ: Καλούμε τον Ερντογάν…

«Ενθαρρύνουμε όλους τους αιρετούς αξιωματούχους στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Ερντογάν, να αντιπροσωπεύσουν τις διαφορετικές απόψεις των Τούρκων πολιτών και να ενισχύσουν τη δημοκρατία στην Τουρκία», πρόσθεσε η ίδια.

Στην προτροπή στον Τούρκο πρόεδρο να «ενισχύσει τη δημοκρατία» στη χώρα του επέμεινε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

«Ενθαρρύνουμε την Τουρκία να λάβει μέτρα για να ενισχύσει τη δημοκρατία», είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, μία ημέρα μετά την επανεκλογή -από τον πρώτο γύρο- του “σουλτάνου” στην προεδρία και την επικράτηση του κόμματός του στις πρόωρες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις