Κόσμος

Μακάβριο! Βρήκαν 32 σορούς και 9 ανθρώπινα κρανία στο Μεξικό

Οι μεξικανικές αρχές εντόπισαν 32 σορούς και εννέα ανθρώπινα κρανία τα οποία ανέσυραν από πολλούς ομαδικούς τάφους στην πολιτεία Γκερέρο, μια περιοχή στο νότιο Μεξικό, θέατρο εδώ και χρόνια ενός πολέμου μεταξύ διακινητών ναρκωτικών.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα ανθρώπινα αυτά υπολείμματα εντοπίστηκαν από την Τρίτη ως την Πέμπτη σε 17 ομαδικούς τάφους που είχαν ανοιχτεί σε έναν λόφο στο χωριό Ποκαχούικο. «Η ανακάλυψη αυτή είναι φριχτή», δήλωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας της πολιτείας Ρομπέρτο Άλβαρες, διευκρινίζοντας ότι οι σοροί ανήκουν σε 31 άνδρες και μία γυναίκα.

Οι σοροί μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα της πολιτείας Γκερέρο για να ταυτοποιηθούν, ανέφερε ο Άλβαρες σε ανακοίνωσή του. Αφού έλαβαν ανώνυμο τηλεφώνημα οι αρχές εντόπισαν επτά σορούς την Τρίτη, πέντε την Τετάρτη και τις υπόλοιπες την Πέμπτη «σε διαφορετικές καταστάσεις αποσύνθεσης, με κάποιες να έχουν ήδη μουμιοποιηθεί», διευκρίνισε ο ίδιος.

Στην περιοχή βρήκαν επίσης έναν αιχμάλωτο, αλεξίσφαιρα γιλέκα, οχήματα και ένα ψυγείο το οποίο περιείχε τέσσερα ανθρώπινα κρανία τα οποία ενδέχεται να ανήκουν σε κάποιες σορούς που έφεραν σημάδια βασανιστηρίων και οι οποίες είχαν εντοπιστεί το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο χωριό Τίξτλα της πολιτείας Γκερέρο, σύμφωνα με τον Άλβαρες.

Οι έρευνες συνεχίζονται στον λόφο αυτόν που βρίσκεται σε μια περιοχή για τον έλεγχο της οποίας αντιπαρατίθενται δύο καρτέλ ναρκωτικών, οι λος Αρντίγος και οι λος Ρόχος.

Η πολιτεία Γκερέρο, όπου παράγεται μεγάλη ποσότητα μαριχουάνας και παπαρούνας που προορίζεται για τις ΗΠΑ, είναι μια από τις πολιτείες του Μεξικού που πλήττεται περισσότερο από τη διαφθορά και τη βία μεταξύ των καρτέλ ναρκωτικών.

«Η παπαρούνα καλλιεργείται σε πολλούς αγρούς στη Γκερέρο και η τιμή της παγκοσμίως αυξάνεται», εξαιτίας της αύξησης της χρήσης ηρωίνης στις ΗΠΑ, εξηγεί ο Άλβαρες, γεγονός που τροφοδοτεί την «ανελέητη» μάχη μεταξύ των καρτέλ.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πολιτεία αυτή: δέκα άνθρωποι δολοφονήθηκαν στο Ακαπούλκο, πρώην τουριστικό θέρετρο που πλέον θεωρείται πρωτεύουσα του εγκλήματος στο Μεξικό. Στην Τίξτλα εννέα σοροί ανδρών εντοπίστηκαν την Κυριακή, εκ των οποίων οι πέντε ήταν διαμελισμένες και οι άλλες τέσσερις βρέθηκαν με δεμένα τα χέρια και τα πόδια.

Περισσότεροι από 170.000 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί και περισσότεροι από 28.000 αγνοούνται στο Μεξικό από το 2006, οπότε οι αρχές της χώρας κήρυξαν τον πόλεμο εναντίον των καρτέλ ναρκωτικών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Mirror: Οι φωτιές στην Αιγιάλεια έκαναν στάχτη το όνειρο οικογένειας από τη Βρετανία για μια νέα ζωή στην Πελοπόννησο – «Δεν χάσαμε μόνο ένα σπίτι»
Το δημοσίευμα περιγράφει πώς το σπίτι που έχτισαν με κόπο καταστράφηκε ολοσχερώς λίγες ημέρες πριν από τη μόνιμη εγκατάστασή τους στην Ελλάδα
Βρετανοί, φωτιά Πελοπόννησος 7
Ανακατατάξεις στο τμήμα AI της Google: Ο Ντέμης Χασάμπις αναβαθμίζεται σε πρόεδρο της DeepMind και επικεφαλής επιστήμονα της Alphabet
Ο Τζεφ Ντιν και ο Σαντζάι Γκεμαβάτ αποχωρούν για να ιδρύσουν τη Discovery Loop, ενώ ο Κοράι Καβουκτσούογλου αναλαμβάνει διευρυμένες αρμοδιότητες στη μονάδα τεχνητής νοημοσύνης
Ντέμης Χασάμπης
Ιράν και Ομάν συμφώνησαν νέα ναυτιλιακή οδό στα Στενά του Ορμούζ
Η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι έχουν καθοριστεί οι γεωγραφικές συντεταγμένες της διαδρομής, προειδοποιώντας ωστόσο ότι η συμφωνία δεν αρκεί από μόνη της για να εγγυηθεί την ασφάλεια της στρατηγικής θαλάσσιας οδού
REUTERS
Επίθεση στο Λονδίνο: Ελικόπτερο στην επιχείρηση για τους τέσσερις τραυματίες – Ψαλίδι φέρεται να χρησιμοποίησε η 47χρονη
Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στο Κόβεντ Γκάρντεν, με τις βρετανικές Αρχές να αποκλείουν προς το παρόν το τρομοκρατικό κίνητρο και να τη συνδέουν με λόγους ψυχικής υγείας
Επίθεση με ψαλίδι στο Λονδίνο