Κόσμος

Μακάβριο! Βρήκαν 32 σορούς και 9 ανθρώπινα κρανία στο Μεξικό

Οι μεξικανικές αρχές εντόπισαν 32 σορούς και εννέα ανθρώπινα κρανία τα οποία ανέσυραν από πολλούς ομαδικούς τάφους στην πολιτεία Γκερέρο, μια περιοχή στο νότιο Μεξικό, θέατρο εδώ και χρόνια ενός πολέμου μεταξύ διακινητών ναρκωτικών.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα ανθρώπινα αυτά υπολείμματα εντοπίστηκαν από την Τρίτη ως την Πέμπτη σε 17 ομαδικούς τάφους που είχαν ανοιχτεί σε έναν λόφο στο χωριό Ποκαχούικο. «Η ανακάλυψη αυτή είναι φριχτή», δήλωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας της πολιτείας Ρομπέρτο Άλβαρες, διευκρινίζοντας ότι οι σοροί ανήκουν σε 31 άνδρες και μία γυναίκα.

Οι σοροί μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα της πολιτείας Γκερέρο για να ταυτοποιηθούν, ανέφερε ο Άλβαρες σε ανακοίνωσή του. Αφού έλαβαν ανώνυμο τηλεφώνημα οι αρχές εντόπισαν επτά σορούς την Τρίτη, πέντε την Τετάρτη και τις υπόλοιπες την Πέμπτη «σε διαφορετικές καταστάσεις αποσύνθεσης, με κάποιες να έχουν ήδη μουμιοποιηθεί», διευκρίνισε ο ίδιος.

Στην περιοχή βρήκαν επίσης έναν αιχμάλωτο, αλεξίσφαιρα γιλέκα, οχήματα και ένα ψυγείο το οποίο περιείχε τέσσερα ανθρώπινα κρανία τα οποία ενδέχεται να ανήκουν σε κάποιες σορούς που έφεραν σημάδια βασανιστηρίων και οι οποίες είχαν εντοπιστεί το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο χωριό Τίξτλα της πολιτείας Γκερέρο, σύμφωνα με τον Άλβαρες.

Οι έρευνες συνεχίζονται στον λόφο αυτόν που βρίσκεται σε μια περιοχή για τον έλεγχο της οποίας αντιπαρατίθενται δύο καρτέλ ναρκωτικών, οι λος Αρντίγος και οι λος Ρόχος.

Η πολιτεία Γκερέρο, όπου παράγεται μεγάλη ποσότητα μαριχουάνας και παπαρούνας που προορίζεται για τις ΗΠΑ, είναι μια από τις πολιτείες του Μεξικού που πλήττεται περισσότερο από τη διαφθορά και τη βία μεταξύ των καρτέλ ναρκωτικών.

«Η παπαρούνα καλλιεργείται σε πολλούς αγρούς στη Γκερέρο και η τιμή της παγκοσμίως αυξάνεται», εξαιτίας της αύξησης της χρήσης ηρωίνης στις ΗΠΑ, εξηγεί ο Άλβαρες, γεγονός που τροφοδοτεί την «ανελέητη» μάχη μεταξύ των καρτέλ.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πολιτεία αυτή: δέκα άνθρωποι δολοφονήθηκαν στο Ακαπούλκο, πρώην τουριστικό θέρετρο που πλέον θεωρείται πρωτεύουσα του εγκλήματος στο Μεξικό. Στην Τίξτλα εννέα σοροί ανδρών εντοπίστηκαν την Κυριακή, εκ των οποίων οι πέντε ήταν διαμελισμένες και οι άλλες τέσσερις βρέθηκαν με δεμένα τα χέρια και τα πόδια.

Περισσότεροι από 170.000 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί και περισσότεροι από 28.000 αγνοούνται στο Μεξικό από το 2006, οπότε οι αρχές της χώρας κήρυξαν τον πόλεμο εναντίον των καρτέλ ναρκωτικών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ραντεβού έγινε viral όταν άνδρας συνοδεύει τη γυναίκα μέχρι την πόρτα και έφυγε μόνο με ένα φιλί – Παρέα αγοριών τον τραβάει βίντεο και τον χλευάζει
Η χλεύη σε βάρος του άνδρα για τη στάση του, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις - «Αυτή μπορεί να είναι η χειρότερη γενιά ανδρών που υπήρξε ποτέ», σχολίασε στο Χ
Ραντεβού έγινε viral όταν άνδρας συνοδεύει τη γυναίκα μέχρι την πόρτα και έφυγε μόνο με ένα φιλίΡαντεβού έγινε viral όταν άνδρας συνοδεύει τη γυναίκα μέχρι την πόρτα και έφυγε μόνο με ένα φιλί
Επεισόδια στην Αλβανία: Το «δεν ήξερα» του Έντι Ράμα, ο ρόλος του Τζάρεντ Κούσνερ και η αντίδραση της Αθήνας
Έφοδοι από τους Αλβανούς «Αδιάφθορους» για το τουριστικό σχέδιο στην προστατευόμενη περιοχή - Τι καταγγέλλουν οι Έλληνες ομογενείς για την στάση της Αλβανίας
Στιγμιότυπο από τα σοβαρά επεισόδια στη νοτιοδυτική Αλβανία
Πώς ο Επστάιν γκρεμίζει το brand Μπιλ Γκέιτς: Από «άγιος της τεχνολογίας» και σύμβολο της αμερικανικής φιλανθρωπίας, σε βαρίδι
Για χρόνια ένας ολόκληρος μηχανισμός φρόντιζε την δημόσια εικόνα του συνιδρυτή της Microsoft, σήμερα αυτή καταρρέει, επισημαίνει δημοσίευμα της WSJ
Μπιλ Γκέιτς
Τραμπ: «Πιθανή η συμφωνία ΗΠΑ με Ιράν την επόμενη εβδομάδα – Ισραήλ και Χεζμπολάχ συμφώνησαν να σταματήσουν τις επιθέσεις»
Ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε πως Ισραήλ και Χεζμπολάχ συμφώνησαν να σταματήσουν τις εχθροπραξίες στον Λίβανο, ενώ λίγες ώρες μετά η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για επιθέσεις κατά του ισραηλινού στρατού
Ντόναλντ Τραμπ