Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Μακελάρης της Φλόριντα: “Τους σκότωσα για το Ισλαμικό Κράτος”! [vids, pics]

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Μια “περίεργη” ομολογία έρχεται από τον Esteban Santiago, τον άνθρωπο που σκότωσε εν ψυχρώ πέντε ανθρώπους στο αεροδρόμιο της Φλόριντα στις αρχές του μήνα. Τί κατέθεσε πράκτορας του FBI που τον ανέκρινε.

Ο Esteban Santiago, ο άνθρωπος που άνοιξε πυρ “στα τυφλά”, στο αεροδρόμιο Fort Lauderdal της Φλόριντα, στις 6 Ιανουαρίου του 2017, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους, δήλωσε στο FBI πως έκανε την επίθεση εκ μέρους του Ισλαμικού Κράτους!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

“Θολή” υπόθεση

Την είδηση μεταδίδει το CNN, επικαλούμενο στον πράκτορα της υπηρεσίας, Michael Ferlazzo, ο οποίος και κατέθεσε στην ακρόαση του δράστη σήμερα.

Ο συγκεκριμένος πράκτορας δεν επεκτάθηκε σχετικά με το αν ο Santiago είχε όντως σχέσεις με την τζιχαντιστική οργάνωση των φανατικών Ισλαμιστών, ή αν απλά είχε εμπνευστεί από την οργάνωση και ενήργησε ως “μοναχικός λύκος”.

Οι Αρχές της Αλάσκα, τόνισαν από την πλευρά τους πως ο Santiago τους είπε ότι πριν την επίθεση “άκουγε φωνές” και πως το μυαλό του “ελέγχονταν από την CIA”.

Πάντως, σύμφωνα με τον πράκτορα του FBI, ο δράστης δεν επανέλαβε αυτόν τον ισχυρισμό κατά την διάρκεια της εξάωρης ανάκρισής του, μετά το μακελειό στο αεροδρόμιο, ενώ και το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει αναλάβει επίσημα την ευθύνη για την επίθεση.

Επιπρόσθετα, ο Michael Ferlazzo, που ανέκρινε τον δράστη, κατέθεσε πως εκείνος τους είπε ότι “μαχόταν για τον ISIS” και πως βρίσκονταν σε επαφή με ανθρώπους με παρόμοια ιδεολογία μέσω chat rooms, οι οποίοι υποτίθεται πως επίσης σχεδίαζαν “τυφλά χτυπήματα”.

Μακελειό στη Φλόριντα: “Ελέγχουν το μυαλό μου! Με αναγκάζουν να βλέπω βίντεο των τζιχαντιστών”

Ο δικαστής αποφάσισε πως ο δράστης θα συνεχίσει να κρατείται χωρίς το δικαίωμα εγγύησης, ενώ η επόμενη ακρόασή του θα γίνει στις 30 Ιανουαρίου.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Πηγή: edition.cnn.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε