Κόσμος

Μακελειό με δέκα νεκρούς στο Μεξικό

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν την Κυριακή σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ δύο ομάδων ενόπλων στη νοτιοδυτική Πολιτεία Γκερέρο του Μεξικού.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μάχη ξέσπασε ανάμεσα σε δύο ομάδες με αποτέλεσμα δέκα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους χθες Κυριακή στην Πολιτεία Γκερέρο, όπου μαίνεται η βία των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος οι οποίες επιδίδονται κυρίως σε διακίνηση ναρκωτικών, δήλωσε ο Ρομπέρτο Άλβαρες, εκπρόσωπος των πολιτειακών υπηρεσιών ασφαλείας.

«Μέλη δύο ομάδων ενόπλων πολιτών, που αυτοπροσδιορίζονται ως πολιτοφύλακες, αναμετρήθηκαν την Κυριακή με πυροβόλα όπλα (…) στην Τσιλάπα. Ο απολογισμός είναι δέκα νεκροί και δύο τραυματίες», ανέφερε ο εκπρόσωπος σε ανακοίνωσή του.

Στον τόπο της σφαγής εντοπίστηκαν πολλά όπλα, πέρα από τα δέκα πτώματα μέσα σε δύο αυτοκίνητα που είχαν υποστεί ζημιές από τα πυρά, κατά την ανακοίνωση. Δύο ακόμη άνθρωποι βρέθηκαν τραυματισμένοι.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της Πολιτείας, πρόσθεσε ο Άλβαρες.

Δεν έγινε σαφές για ποιο λόγο ενεπλάκησαν σε σύγκρουση οι δύο ομάδες «αυτοάμυνας» αυτές.

Η Πολιτεία Γκερέρο, μέρος του νευρικού συστήματος πολλών οργανώσεων του οργανωμένου εγκλήματος, είναι ανάμεσα σε αυτές που αντιμετωπίζουν το εντονότερο πρόβλημα λόγω της συνεχιζόμενης βίας στο Μεξικό.

Οι συμμορίες, αρκετές από τις οποίες αποδεκατίστηκαν ή κατακερματίστηκαν τα τελευταία χρόνια, επιδιώκουν να ανασυνταχθούν και να αποκτήσουν τον έλεγχο παλιών και νέων οδών της διακίνησης.

Αντιμέτωποι με το κύμα της βίας των συμμοριών, πολλοί κάτοικοι έχουν δημιουργήσει πολιτοφυλακές αυτοάμυνας.

Κατά τα επίσημα στοιχεία, η βία που συνδέεται με τα καρτέλ των ναρκωτικών έχει στοιχίσει τη ζωή από σε πάνω από 200.000 ανθρώπους στο Μεξικό από το 2006, όταν η κυβέρνηση του προέδρου Φελίπε Καλδερόν (2006-2012) κήρυξε τον αμφιλεγόμενο «πόλεμο» εναντίον των συμμοριών αναπτύσσοντας τον στρατό στο εσωτερικό της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η ΕΕ προετοιμάζεται αθόρυβα για το αδιανόητο: Μία υβριδική επίθεση με πολλά θύματα
«Οι συζητήσεις σχετικά με ένα εφιαλτικό σενάριο επίθεσης πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες μεταξύ πρεσβευτών της Ε.Ε. και από τις 27 χώρες, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν σε “περιορισμένη σύνθεση”, δηλαδή χωρίς τηλέφωνα ή βοηθούς», επισημαίνει τo Politico
Στρατιωτικός ελέγχει drones
Skydance Paramount: Οι συνέπειες στο streaming, στα κινηματογραφικά franchises και στην ανεξαρτησία μεγάλων ΜΜΕ μετά τη συμφωνία με τη Warner Bros
Η συγχώνευση-«σεισμός» Paramount-Warner Bros που αλλάζει το Χόλιγουντ - Η συμφωνία περιλαμβάνει ειδικές δικλίδες κατά των ταινιών που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη
Πινακίδα με τα λογότυπα των Skydance, Warner Bros. και Paramount στα γραφεία της Paramount Global στην Times Square, μετά τη συγχώνευση
Οι ΗΠΑ πιέζουν τη Ρωσία για εξηγήσεις μετά τον θάνατο της 28χρονης ερευνήτριας σε ινστιτούτο πανώλης - «Άφησαν την κόρη μου να πεθάνει»
«Ζητήσαμε επισήμως επιπρόσθετες πληροφορίες από τη ρωσική κυβέρνηση» - Ρωσικά μέσα έχουν μεταδώσει ότι η 28χρονη μολύνθηκε όταν έσπασε ένας δοκιμαστικός σωλήνας
Το εργαστήριο όπου μολύνθηκε η 28χρονη
Ο Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα: Πώς «διαβάζει» η Τουρκία την επίσκεψη – «Ενισχύεται ο άξονας ΗΠΑ – Ελλάδας»
Από τις διαδηλώσεις και τα ελληνικά εξοπλιστικά μέχρι την ενεργειακή συνεργασία - Τι γράφουν Cumhuriyet, Ahaber, Aydinlik και άλλα τουρκικά μέσα για τις επαφές του Αμερικανού ΥΠΕΞ
Μάρκο Ρούμπιο και Γιώργος Γεραπετρίτης
9