Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Μακελειό στη Μόσχα: Ο Πούτιν δεν θα συναντηθεί με οικογένειες θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης

Μακελειό στη Μόσχα: Ο Πούτιν δεν θα συναντηθεί με οικογένειες θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης
Reuters

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, δεν προβλέπεται, προς το παρόν, να συναντηθεί με τις οικογένειες των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο Crocus City Hall στα περίχωρα της Μόσχας, όπως έγινε γνωστό από το Κρεμλίνο σήμερα Πέμπτη (28.03.24).

«Αν χρειαστούν επαφές, θα σας ενημερώσουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σε ερώτηση αν ο Πούτιν προτίθεται να συναντήσει τους συγγενείς των θυμάτων στο μακελειό στην αίθουσα συναυλιών όπου έχασαν τη ζωή τους 143 άνθρωποι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πούτιν δήλωσε τη Δευτέρα ότι την τρομοκρατική επίθεση, την πιο αιματηρή σε ρωσικό έδαφος εδώ και 20 χρόνια, διέπαραξαν «ριζοσπαστικοί ισλαμιστές», με τη Μόσχα πάντως να κατηγορεί τις ουκρανικές και τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες ότι «τη διευκόλυναν».

Ο Ρώσος πρόεδρος εκφράστηκε δημοσίως την επομένη της τρομοκρατικής επίθεση, η οποία έγινε το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα επίσης με τον Πεσκόφ, ο Πούτιν δεν μετέβη στο σημείο της επίθεσης για να μην «διαταράξει τη δουλειά» των σωστικών συνεργείων.

«Όσον αφορά τις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων, οργανώθηκε πολύ στενή συνεργασία μαζί τους από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους ειδικούς (…). Όλο αυτό έγινε το συντομότερο δυνατό. Η δουλειά αυτή συνεχίζεται», επισήμανε ο Πεσκόφ.

Παράλληλα σε ερώτηση για τις πληροφορίες ότι δεκάδες άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την επίθεση στην αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα, το Κρεμλίνο απάντησε ότι το ερώτημα αυτό θα ήταν καλύτερο να απευθυνθεί στους ερευνητές.

Ο ιστότοπος Baza στο Telegram, που πρόσκειται στις υπηρεσίες ασφαλείας, μετέδωσε την Τετάρτη ότι 95 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την επίθεση της Παρασκευής.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις