Κόσμος

Μακελειό στη Μόσχα: Οι αρχές ανακρίνουν τις οικογένειες των τεσσάρων υπόπτων για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση

Στο Τατζικιστάν βρίσκονται ερευνητές από τη Ρωσία, καθώς αναμένεται να ανακρίνουν τις οικογένειες των τεσσάρων ανδρών που φαίνεται να είναι οι βασικοί ύποπτοι πίσω από την τρομοκρατική επίθεση σε συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα.

Πηγές του Τατζικιστάν ανέφεραν στο Reuters ότι οι αξιωματούχοι ασφαλείας της χώρας, έφεραν τις οικογένειες στην πρωτεύουσα Ντουσαμπέ από τις πόλεις Βακχντάτ και Γκισάρ και από την περιφέρεια Ρουντάκι και αναμένεται να ανακριθούν από ερευνητές της Ρωσίας. 

Ο Τατζίκος πρόεδρος Εμομαλί Ραχμόν επιβλέπει προσωπικώς την έρευνα που διεξάγεται στη χώρα του, σύμφωνα με τις πηγές.

Τη Δευτέρα, στην πρώτη του δημόσια δήλωση μετά την επίθεση, ο Ραχμόν χαρακτήρισε την επίθεση “επαίσχυντο και φρικτό συμβάν” και κάλεσε τους Τατζίκους να προστατεύουν τα παιδιά τους από κακές επιρροές.

Τέσσερις άνδρες από το Τατζικιστάν έχουν τεθεί υπό κράτηση κατηγορούμενοι για τρομοκρατία ως ύποπτοι για την επίθεση. Τρεις ακόμη, επίσης από το Τατζικιστάν, έχουν τεθεί υπό κράτηση ως ύποπτοι για συνέργεια.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση και έχει δώσει στη δημοσιότητα οπτικό υλικό που όπως υποστηρίζει απεικονίζει την επίθεση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Λευκός Οίκος επιβεβαιώνει πως οι ΗΠΑ «παγώνουν» τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία: Ανησυχία για τα αμερικανικά αποθέματα
Ειδικός προβλέπει πως το «πάγωμα» της αμερικανικής βοήθειας θα βλάψει σοβαρά την άμυνα της Ουκρανίας, θα οδηγήσει στον θάνατο μεγαλύτερου αριθμού ουκρανών στρατιωτών και πολιτών αλλά και στην απώλεια περισσότερων εδαφών
Βομβαρδισμένο κτίριο
Οζέλ κατά Ερντογάν: «Είναι αρχηγός χούντας» – Συγκρούσεις με την αστυνομία στο συλλαλητήριο του CHP υπέρ του Ιμάμογλου
«Η σύλληψη του Ιμάμογλου στις 19 Μαρτίου ήταν ένα πραξικόπημα του Ερντογάν» τονίζει ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), έξω από το Δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου