Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Μακελειό στο Λονδίνο: Η χλιδάτη ζωή του δράστη και το “αιματηρό” του παρελθόν

Φωτογραφία από DailyMail
Φωτογραφία από DailyMail

– Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον δράστη της επίθεσης στο βρετανικό Κοινοβούλιο
– Πως από ένα δημοφιλές παιδί στο σχολείο, εξελίχθηκε στον άνθρωπο που αποφάσισε να πάρει ανθρώπινες ζωές
– Ο γάμος του, η πολυτελέστατη ζωή σε σπίτι 700.000 λιρών, τα δύο παιδιά και η πίεσή του να ασπαστούν το Ισλάμ
– Σοκαριστικές πληροφορίες για παλαιότερες επιθέσεις του με μαχαίρι
– “Θέλω αίμα, θέλω γ@μημέν@ αίμα, θέλω να σκοτώσω κάποιον”, έλεγε αφού είχε βάλει ένα μαχαίρι στο λαιμό συναδέλφου του!

Ο δράστης του μακελειού στο Λονδίνο, Καλίντ Μασούντ, μεγάλωσε σε ένα μεσοαστικό περιβάλλον και ζούσε με την εντυπωσιακή σύζυγό του, η οποία είναι επιτυχημένη επιχειρηματίας, σε ένα πολυτελές διαμέρισμα, με την ζωή του να απέχει πολύ από τα στερεότυπα του “ισλαμιστή μαχητή”.

Το πανάκριβο διαμέρισμα και η οικογενειακή τραγωδία

Όπως αναφέρει η Daily Mail, εκείνος ήταν 52 ετών και πατέρας τριών παιδιών όταν αποφάσισε να κάνει την επίθεση στο Λονδίνο, όπου μάλιστα έζησε για λίγο καιρό. Μεγάλωσε όμως στην πόλη Rye, του ανατολικού Σάσεξ και οι γνωστοί του τον περιγράφουν ως ένα δημοφιλές και έξυπνο παιδί, που ήταν παθιασμένο με το ποδόσφαιρο και δεν έδειχνε κανένα ενδιαφέρον για τη θρησκεία.

Η εικόνα αυτή άλλαξε δραματικά μόλις τελείωσε το σχολείο και μόλις στα 19 του ήρθε και η πρώτη καταδίκη για μια δολοφονική επίθεση. Μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες, θα καταδικαζόταν ακόμη για μια σειρά αδικημάτων, μεταξύ των οποίων επιθέσεις, πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών, κατοχή όπλων και διατάραξη της δημόσιας τάξης. Οδηγήθηκε δύο φορές στη φυλακή.

Το 1991 γνώρισε την μετέπειτα σύζυγό του, την 48χρονη σήμερα Jane Harvey, που έχει μια επιτυχημένη καριέρα ως επιχειρηματίας. Μετακόμισαν σε ένα σπίτι αξίας 700.000 λιρών, στο χωριόNorthiam. Το ζευγάρι απέκτησε δύο κόρες και ο Μασούντ εργαζόταν ως μάνατζερ στην επιχείρηση της συζύγου του.

Η τραγωδία χτύπησε την οικογένεια όταν η μεγάλη τους κόρη χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο, ενώ έτρεχε να προλάβει το λεωφορείο και γλίτωσε στο παρά πέντε. Τα τραύματά της ήταν τόσο σοβαρά που καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι- μια οικογενειακή τραγωδία που ίσως και να επηρέασε τον Μασούντ όταν αποφάσισε να πάρει “παραμάζωμα” δεκάδες πεζούς στη γέφυρα του Westminster.

Ο Μασούντ έπεισε την μεγαλύτερη κόρη του, που είναι σήμερα 24 ετών, να ασπαστεί το Ισλάμ, να αλλάξει το όνομά της και να φορέσει μπούργκα, κάτι που προκάλεσε έναν τεράστιο καυγά με την σύζυγό του. Ζήτησε το ίδιο και από την μικρότερη κόρη τους, 19 ετών σήμερα, ωστόσο εκείνη δεν το δέχτηκε.

Η μεγάλη κόρη, πάντως, ακολούθησε την πατρική “συμβουλή” και ζει πλέον με αυτό τον τρόπο στο Μπέρμιγχαμ, ενώ η 19χρονη κόρη τους ζει με την μητέρα της.

“Αιματηρό” παρελθόν

Ο τρομοκράτης Καλίντ Μασούντ, που σκόρπισε τον τρόμο και το θάνατο στο Λονδίνο, ονειρευόταν να δολοφονήσει κάποιον, ενώ κάποτε απειλούσε έναν άνθρωπο έχοντας βάλει κυριολεκτικά ένα μαχαίρι στο λαιμό του, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail.

Ο 47χρονος Lee Lawrence, ήξερε τον Μασούντ με το πραγματικό του όνομα, Adrian Elms, πριν εκείνος ασπαστεί το Ισλάμ ενώ βρισκόταν στη φυλακή. Του έδωσε την πρώτη του δουλειά ως ξυλοκόπος, στο Northiam του ανατολικού Σάσεξ.

Δηλώνει πως θυμάται ότι ο Μασούντ διψούσε για αίμα, με το ιστορικό του να αποκαλύπτεται μετά το μακελειό του Λονδίνου. Ο Lee Lawrence δήλωσε στη Sun πως ο τρομοκράτης του είχε βάλει ένα μαχαίρι στο λαιμό το 2000. “Είχε ένα μαχαίρι στο λαιμό μου και έλεγε “θέλω αίμα, θέλω γ@μημέν@ αίμα, θέλω να σκοτώσω κάποιον”. Αφότου ηρέμησε έλεγε στον εαυτό του “τι έκανα; τι κάνω; Θα χρειαστώ βοήθεια. Θέλω απλά αίμα, να σκοτώσω κάποιον”, λέει χαρακτηριστικά ο 47χρονος, ο οποίος χρειάστηκε 20 ράμματα μετά την συγκεκριμένη επίθεση.

Ο ίδιος συμπληρώνει πως “του είχαν γυρίσει τα μάτια και έμοιαζε εκτός πραγματικότητας”, ενώ ο Μασούντ φυλακίστηκε για δύο χρόνια για την επίθεση αυτή. Ο 47χρονος δηλώνει επίσης πως μετά την αποφυλάκισή του, είδε τον Μασούντ μόνο μία φορά. Εκείνη τη στιγμή μάλιστα, “πέρασε” τα δάχτυλά του από το λαιμό του, σα να του στέλνει μήνυμα πως θα του έκανε το ίδιο ξανά, αποκαλύπτοντας πως στον Μασούντ πάντα άρεσε να τρομοκρατεί τους ανθρώπους.

Ένας άλλος συνάδελφός του, δηλώνει επίσης πως ο Μασούντ του επιτέθηκε με ένα μαχαίρι, μόλις τρία χρόνια μετά την αποφυλάκισή του. Ο 35χρονος Danny Smith αποκόμισε φρικιαστικά τραύματα, αφού ο Μασούντ του έκοψε τη μύτη στα δύο και προσπάθησε να του κόψει και τη γλώσσα!

Ο ίδιος περιγράφει το σοκαριστικό περιστατικό ως εξής: “Τον ήξερα μόλις τρεις μέρες και προσπάθησε να με σκοτώσει. Το μαχαίρι έκοψε τη μύτη μου και πέρασε στο στόμα και τη γλώσσα μου. Έπεσα κάτω και προσπαθούσα να σηκωθώ, αλλά εκείνος προσπάθησε να με μαχαιρώσει στην πλάτη τέσσερις φορές“. Κατάφερε να διαφύγει και ενώ απομακρυνόταν, άκουγε τον Μασούντ να φωνάζει: “Θα σε σκοτώσω γ@μημένε”!

Τα μηνύματα

Πάντως, εδώ να σημειώσουμε πως σύμφωνα με ρεπορτάζ του Independent, ο δράστης είχε επικοινωνίες μέσω μηνυμάτων whatsapp λίγα μόλις λεπτά πριν ρίξει το νοικιασμένο όχημά του στα κάγκελα του βρετανικού Κοινοβουλίου.

Το ρεπορτάζ επίσης αναφέρει πως ένας αριθμός που είχε καταχωρηθεί σε μία από τις προηγούμενες διευθύνσεις του ήταν σε λειτουργία στις 14:37 την Τετάρτη, ενώ οι αρχές της Βρετανίας άρχισαν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για την επίθεση μόλις 3 λεπτά αργότερα. Όλα αυτά, σύμφωνα με τον Independent, οδηγούν τις Αρχές στο συμπέρασμα πως ο Μασούντ ίσως να μην ήταν τελικά “μοναχικός λύκος”…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε