Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Μακράν… Μακρόν δείχνει νέα δημοσκόπηση – Σχεδόν 30% μπροστά από τη Λε Πεν

Μακράν… Μακρόν δείχνει νέα δημοσκόπηση – Σχεδόν 30% μπροστά από τη Λε Πεν

Νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Opinionway για τις προεδρικές εκλογές φέρει την ακροδεξιά Μαρίν Λε Πεν να προηγείται με 27% στον πρώτο γύρο της αναμέτρησης, έναντι 22% για τον Μακρόν και 20% για τον Φιγιόν.

Στον δεύτερο γύρο, πάντα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Μακρόν κερδίζει την Λε Πεν με 64% έναντι 36%.

Ο Φιγιόν κερδίζει επίσης την ακροδεξιά υποψήφια στον δεύτερο γύρο, αλλά με πολύ μικρότερη διαφορά, 59% έναντι 41%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Opinionway.

Κάνουν πίσω για Φιγιόν

Ομάδα γάλλων συντηρητικών βουλευτών υπαναχώρησε από το αίτημά της να συνεδριάσει εκτάκτως η ηγεσία του κόμματος για να συζητήσει την τύχη του προεδρικού υποψηφίου της, του Φρανσουά Φιγιόν, έγινε γνωστό από κοινοβουλευτική πηγή.

Περίπου 40 βουλευτές, με επικεφαλής τον Ζορζ Φενέκ, είχε γράψει νωρίτερα στον Φιγιόν επιστολή με την οποία ζητούσε να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση για να συζητηθεί η «μείζων κρίση», καθώς συνεχίζονται οι κατηγορίες περί αργομισθίας της συζύγου του Φιγιόν.

Η πηγή δήλωσε πως ο Φενέκ, υποστηρικτής του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί, έχει αποφασίσει τώρα να μην διατυπώσει το αίτημα στη διάρκεια σημερινής συνάντησης ανάμεσα στον Φιγιόν και τους βουλευτές του κόμματος Οι Ρεπουμπλικανοί. Η πηγή δεν έκανε γνωστό γιατί υπαναχώρησε ο Φενέκ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε