Κόσμος

Μακρόν: Η ξένη επέμβαση είναι η κύρια πρόκληση που αντιμετωπίζει το Ιράκ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο Ιράκ βρίσκεται ο Γάλλος πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν και τόνισε πως ότι οι κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Βαγδάτη είναι το Ισλαμικό Κράτος και η ξένη επέμβαση.

«Είμαστε εδώ για το Ιράκ και θα συνεχίσουμε να το υποστηρίζουμε», τόνισε ο Μακρόν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Βαγδάτη μαζί με τον ιρακινό ομόλογό του Μπαρχάμ Σαλίχ.

Το Ιράκ δεν πρέπει να γίνει πεδίο μάχης για συγκρούσεις διά πληρεξουσίων ανάμεσα σε άλλα κράτη, δήλωσε από την πλευρά του ο Σαλίχ.

Η επίσκεψη του Μακρόν είναι η πρώτη που πραγματοποιεί δυτικός ηγέτης στο Ιράκ από τον Μάιο που ανέλαβε την εξουσία ο πρωθυπουργός Μουστάφα αλ-Καντίμι για να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, οι οποίες ανακοίνωσε πως θα διεξαχθούν τον Ιούνιο 2021.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον παρόντες στον τελικό του Wimbleton: Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις μαζί με τον πρίγκιπα Τζορτζ και την πριγκίπισσα Σάρλοτ
Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας βρέθηκαν στον τελικό του απλού ανδρών του Γουίμπλεντον, αν και ο μικρότερος γιος τους, ο πρίγκιπας Λούις, έμεινε σπίτι
Η Κέιτ Μίντλετον, πριγκίπισσα της Ουαλίας, μαζί με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, τον πρίγκιπα Τζορτζ και την πριγκίπισσα Σάρλοτ, την 14η ημέρα του Τουρνουά του Γουίμπλεντον 2026, στο All England Lawn Tennis and Croquet Club