Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Μακρόν και Ολάντ στην πολιτική κηδεία του Ιταλού πρώην Προέδρου Τζόρτζιο Ναπολιτάνο

Μακρόν και Ολάντ στην πολιτική κηδεία του Ιταλού πρώην Προέδρου Τζόρτζιο Ναπολιτάνο
Φωτογραφία: Reuters

Στη βουλή της Ρώμης τελέστηκε η πολιτικής κηδείας του Ιταλού πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο οποίος απεβίωσε την περασμένη Παρασκευή (22.09.2023) σε ηλικία 98 ετών.

Όλοι οι βουλευτές, μετά την τοποθέτηση του φέρετρου στο εσωτερικό της αίθουσας, παρέμειναν όρθιοι για πάνω από δέκα λεπτά, ενώ μεγάλος αριθμός πολιτών παρακολούθησε την τελετή από γιγαντοθόνη, που τοποθετήθηκε έξω από το κτίριο της βουλής.

Στην τελετή της πολιτικής κηδείας έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, αλλά και ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Παρόντες ήταν και οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης Μελόνι, η ίδια η Ιταλίδα πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων.

Την χώρα μας εκπροσώπησε η πρέσβης μας στην Ιταλία Ελένη Σουρανή.

Ο πρόεδρος της ιταλικής βουλής, Λορέντσο Φοντάνα, μεταξύ των άλλων στην ομιλία του υπογράμμισε ότι «ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ήταν μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της θεσμικής ιστορίας της ιταλικής αβασίλευτης Δημοκρατίας».

«Ο πατέρας μου αφιερώθηκε στην πολιτική, την οποία θεωρούσε κάτι το ιδιαίτερα σοβαρό, που δεν είχε καμία σχέση με την δημαγωγία και τους προπηλακισμούς. Εργάσθηκε πάντα για την μείωση των ανισοτήτων και με στόχο την στήριξη της ανάπτυξης της Κάτω Ιταλίας», υπογράμμισε ο μικρότερος γιός του Ιταλού εκλιπόντος προέδρου, ο Τζούλιο Ναπολιτάνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις