Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Μακρόν όπως… Τραμπ! “Με δυσφημούν Sputnik, Russia Today, μου επιτίθενται χάκερς”

Μακρόν όπως… Τραμπ! “Με δυσφημούν Sputnik, Russia Today, μου επιτίθενται χάκερς”

Για όλα φταίνε τα ΜΜΕ τελικά. Και για τον Ντόναλντ Τραμπ και για τον Εμανουέλ Μακρόν. Ο ανεξάρτητος υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας φαίνεται να κινείται στα… βήματα του πλανητάρχη και κατήγγειλε επιθέσεις από Ουκρανούς χάκερς αλλά και από δυο μεγάλα ρωσικά δίκτυα, το Sputnik και το Russia Today.

Ο Μακρόν, που πριν από μερικές μέρες βρέθηκε στο επίκεντρο “ροζ” σκανδάλου μετά από φήμες πως διατηρεί ερωτικό δεσμό με τον 40χρονο Ματιέ Γκαλέ, διευθύνοντα σύμβουλο του Radio France, κατήγγειλε ότι το site του έχει δεχτεί «επανειλημμένες κυβερνοεπιθέσεις» οι οποίες προέρχονται από την Ουκρανία.

«Οι εκλογές (…) δεν έχουν νοθευτεί, όμως έχουμε υποστεί επανειλημμένες επιθέσεις, πολλαπλές, από χάκερς στον ιστότοπό μας. Πολλές από αυτές προέρχονται από την Ουκρανία», δήλωσε ο Μακρόν στο Radio Classique, τονίζοντας ότι έχει στείλει «στοιχεία» για τις επιθέσεις.

«Υπογραμμίζω ότι πολλοί ιστότοποι, το Sputnik ή το Russia Today, όπου υπάρχουν πολλοί Γάλλοι δημοσιογράφοι, η πολιτική κατεύθυνση των οποίων δεν είναι ξεκάθαρη (…) διασπείρουν είτε φήμες, είτε αρκετά δυσφημιστικές δηλώσεις», πρόσθεσε ο Μακρόν.

Την προηγούμενη Δευτέρα ο Ρισάρ Φεράν, ο γενικός γραμματέας του «Μπροστά!», του κινήματος που έχει ιδρύσει ο πρώην υπουργός Οικονομίας, είχε καταγγείλει ότι «εκατοντάδες, ή ακόμη και χιλιάδες επιθέσεις» έχουν γίνει εναντίον των συστημάτων πληροφορικής του κινήματος, της βάσης δεδομένων και του site του.

Παράλληλα ο Φεράν επέκρινε τις «δυσφημιστικές φήμες» που διασπείρουν το Russia Today και το Sputnik.

Την Τρίτη ο εκπρόσωπος του κινήματος είχε κατηγορήσει ευθέως το Κρεμλίνο: «Το Κρεμλίνο επέλεξε τους υποψηφίους του, τον Φρανσουά Φιγιόν και τη Μαρίν Λεπέν, για έναν απλό λόγο: δεν επιθυμούν μια ισχυρή Ευρώπη, επιθυμούν μια αδύναμη Ευρώπη (…) και άρα προωθούν αυτούς τους δύο υποψήφιους στα κρατικά μέσα», είχε δηλώσει ο Μπενζαμέν Γκριβό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε