Κόσμος

Μακρόν: Πρωτοχρονιάτικο mea culpa – Λάθος η προκήρυξη πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο του 2024

«Η διάλυση της Εθνοσυνέλευσης και οι πρόωρες εκλογές έχουν μέχρι στιγμής προκαλέσει μεγαλύτερες διαιρέσεις στην Εθνοσυνέλευση, παρά λύσεις για τον γαλλικό λαό»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην εκπνοή του 2024 και στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Εμανουέλ Μακρόν παραδέχτηκε ότι έβαλε αυτογκόλ με την απόφασή του να προκηρύξει πρόωρες εκλογές τον περασμένο Ιούνιο, καθώς δημιούργησε μεγαλύτερη πολιτική αστάθεια στη Γαλλία.

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του προς τον γαλλικό λαό, ο Εμανουέλ Μακρόν αναγνώρισε το λάθος του, και – όπως είπε – «αναλαμβάνω πλήρως το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί».

«Η διάλυση της Εθνοσυνέλευσης και οι πρόωρες εκλογές έχουν μέχρι στιγμής προκαλέσει μεγαλύτερες διαιρέσεις στην Εθνοσυνέλευση, παρά λύσεις για τον γαλλικό λαό», «παράγοντας περισσότερη αστάθεια, παρά ηρεμία», ανέφερε ο Πρόεδρος της Γαλλίας στο τηλεοπτικό του μήνυμα, το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς.

«Αναλαμβάνω πλήρως το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί», τόνισε ο Γάλλος Μακρόν, αναγνωρίζοντας το mea culpa του.

Εκτίμησε ότι το 2025 θα πρέπει να είναι το έτος της «συλλογικής ανάκαμψης» για να επιτραπεί να έρθει «σταθερότητα».

Παράλληλα ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως «οι Ευρωπαίοι πρέπει να σταματήσουν να είναι αφελείς» σε θέματα εμπορίου και γεωργίας, καλώντας σε «αφύπνιση» απέναντι σε «νομοθεσίες» που «υπαγορεύονται από άλλους».

«Πείτε όχι σε νομοθεσίες περί εμπορίου, νόμους που υπαγορεύονται από άλλους, νόμους τους οποίους είμαστε οι μόνοι που πρέπει να σεβόμαστε. Πείτε όχι σε ό,τι μας κάνει να εξαρτόμαστε από τους άλλους χωρίς ανταπόδοση και χωρίς να προετοιμάζουμε το δικό μας μέλλον», είπε ο πρόεδρος.

«Αντίθετα, χρειαζόμαστε μια ευρωπαϊκή αφύπνιση, μια επιστημονική, πνευματική, τεχνολογική, βιομηχανική αφύπνιση, μια αγροτική, ενεργειακή και οικολογική αφύπνιση», πρόσθεσε. «Για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να κινηθούμε πιο γρήγορα, να πάρουμε τις αποφάσεις μας πιο γρήγορα, πιο ισχυροί ως Ευρωπαίοι, να απλοποιήσουμε τους κανόνες μας» και να «κάνουμε περισσότερες επενδύσεις», συμπλήρωσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Το βίντεο που θεραπεύει τους ΑΙ Γκόλντμπεργκ, Ντε Νίρο και Ρόμπερτς και η συνομιλία με τον Ρούζβελτ
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιστράτευσε ξανά την τεχνητή νοημοσύνη, αυτή τη φορά για να σατιρίσει τους επικριτές του, ενώ λίγες ώρες αργότερα συνομίλησε με το ψηφιακό ολόγραμμα του Θεόδωρου Ρούζβελτ
Ο Ντόναλντ Τραμπ γιατρός με τη χρήση ΑΙ
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ δεν θα δώσει το παρών στις τελετές κηδείας του πατέρα του, Αλί Χαμενεΐ, για λόγους ασφαλείας
«Μου είπαν ότι θέλει να βγει έξω - Θέλει να συναντήσει κόσμο - Όμως, οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν του επιτρέπουν να έρθει», ανέφερε ο Ελάχι, εκπρόσωπος του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Μοτζτάμπα Χαμενεΐ και Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Δίκη για τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλιζία: Επιχειρηματίας έδωσε 150.000 ευρώ για «συμβόλαιο θανάτου»
Η δημοσιογράφος έφερε στο φως υποθέσεις διαφθοράς με την εμπλοκή υψηλόβαθμων αξιωματούχων και συμμετείχε στην τεράστια έρευνα για τα «Panama Papers» - Σε κουτί παπουτσιών κάτω από το κάθισμα του αυτοκινήτου της η βόμβα
Γιόργκεν Φένεκ