Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Μακρόν σε Μέι: Δεν υπάρχει άλλη συμφωνία για το Brexit

Μακρόν σε Μέι: Δεν υπάρχει άλλη συμφωνία για το Brexit

Ο Εμμανουέλ Μακρόν ξεκαθάρισε στην Τερέζα Μέι που η συμφωνία για το Brexit που έχει συμφωνηθεί είναι η “καλύτερη δυνατή”.

Οι δύο αξιωματούχοι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία και ο Γάλλος πρόεδρος δεν άφησε πολλές ελπίδες για καλύτερη συμφωνία για το Brexit.

«Ο πρόεδρος επαναδιατύπωσε τη στήριξή του στη συμφωνία που επιτεύχθηκε την 25η Νοεμβρίου, που είναι η καλύτερη δυνατή για όλες τις πλευρές» επισήμανε ο αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας.

Η Τερέζα Μέι είχε συνομιλίες και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για το θέμα της συμφωνίας για το Brexit.

«Συμφωνήσαν να παραμείνουν σε επαφή την επόμενη εβδομάδα» συμπλήρωσε η εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Χθες Πέμπτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω συναντήσεις με τους Βρετανούς διαπραγματευτές για το Brexit στον απόηχο της Συνόδου της 14ης Δεκεμβρίου. Σε εκείνη τη Σύνοδο, οι Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν πει στην Τερέζα Μέι ότι δεν θα επαναδιαπραγματεύονταν τη συμφωνία για την αποχώρηση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις