Δευτέρα, 4 Μαρ.
11oC Αθήνα

Μακρόν σε Σάντσεθ: Να βρεθούν λύσεις για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης

Μακρόν σε Σάντσεθ: Να βρεθούν λύσεις για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης
Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, υποδέχτηκε σήμερα στο Παρίσι τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, προκειμένου να συζητήσουν «αποτελεσματικές λύσεις» για την αύξηση της τιμής της ενέργειας που συνδέεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενόψει και της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα είναι εν μέρει αφιερωμένη σε αυτό το θέμα.

Το θέμα είναι «να συγκλίνουμε προς την εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων ώστε να περιορίσουμε την αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου, τις επιπτώσεις στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, να βρούμε λύσεις για τη δημιουργία κοινών αποθεμάτων στην Ευρώπη και να διαφοροποιήσουμε τις πηγές ανεφοδιασμού», είπε ο Γάλλος πρόεδρος υποδεχόμενος τον Σάντσεθ στο μέγαρο των Ηλυσίων. Η προτεραιότητα είναι «να προστατευθούν βραχυπρόθεσμα τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις και να μπορέσουμε μεσοπρόθεσμα να αντέξουμε» διατηρώντας «την ενεργειακή ασφάλειά μας για τον επόμενο χειμώνα», πρόσθεσε.

Το θέμα αυτό θα απασχολήσει τη σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, παράλληλα με τις συνόδους του ΝΑΤΟ και της G7, παρουσία και του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις