Κόσμος

Μακρόν στηρίζει Μέρκελ για την προεδρία της Κομισιόν

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι θα στήριζε την καγκελάριο Μέρκελ αν επιθυμούσε να διαδεχτεί τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Άνγκελα Μέρκελ έχει δηλώσεις πως θα αποσυρθεί από την πολιτική σκηνή μόλις ολοκληρωθεί η τέταρτη θητεία της ως καγκελάριος της Γερμανίας το 2021, όμως κάποιοι στην ΕΕ, μεταξύ των οποίων και ο κ. Μακρόν την καλοβλέπουν ως πρόεδρο της Κομισιόν.

Ο πρόεδρος Μακρόν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλόφωνο ελβετικό κανάλι RTS, ρωτήθηκε αν θα στήριζε την υποψηφιότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου. Είπε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να μιλήσει εξ ονόματός της. “Αλλά αν το ήθελε, θα την στήριζα. Ασφαλώς θα το έκανα επειδή πρώτον πιστεύω ότι χρειαζόμαστε κάποιον ισχυρό. Η Ευρώπη χρειάζεται νέα πρόσωπα και ισχυρά πρόσωπα, επομένως χρειαζόμαστε προσωπικότητες με αυτά τα στοιχεία”, είπε.

Σύμφωνα με το ΑΜΝΑ ο Γάλλος πρόεδρος και ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ είναι μεταξύ εκείνων που ζητούν να αναλάβουν γυναίκες τα δύο από τα τέσσερα υψηλότερα αξιώματα των ευρωπαϊκών θεσμών (προεδρία της Επιτροπής, του Συμβουλίου, του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου και επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας).

“Χρειαζόμαστε ισότητα” τόνισε χαρακτηριστικά ο Μακρόν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η πιο δύσκολη ώρα για τον Ζελένσκι: Το τελεσίγραφο 6 ημερών και οι εδαφικές παραχωρήσεις που «δωρίζουν» στη Ρωσία έκταση ίση με το Λουξεμβούργο
Οι απειλές του Πούτιν για κατάληψη περισσότερων εδαφών αν η Ουκρανία αρνηθεί και το σχόλιο Τραμπ για τον Ζελένσκι: «Αν δεν του αρέσει, θα συνεχίσουν να πολεμούν»
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 186
Πούτιν: «Το σχέδιο Τραμπ των 28 σημείων για την Ουκρανία θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για μια τελική ειρηνευτική συμφωνία»
Η Ρωσία θα κέρδιζε αμαχητί μια έκταση ίση με το Λουξεμβούργο, σύμφωνα με νέα ανάλυση - Ο Πούτιν επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία έλαβε σχέδιο του Λευκού Οίκου για τον τερματισμό του πολέμου
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν 189
Προειδοποιεί ο ΓΓ του ΟΗΕ: «Κάθε Ειρηνευτική λύση για την Ουκρανία πρέπει να σέβεται την εδαφική της ακεραιότητα»
«Πρέπει να επιτραπεί στην Ουκρανία να αποφασίσει από μόνη της σχετικά με το πώς θα τερματίσει τον πόλεμο» τονίζει από την πλευρά του ο Φινλανδός πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες