Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Μακρόν: Στο περιθώριο οι ΗΠΑ μετά την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ

Μακρόν

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε σήμερα ότι δεν θα δεχθεί «κανένα σχέδιο» ειρήνης εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών στην ισραηλινο-παλαιστινιακή διένεξη, λέγοντας ότι «έχασαν την αξιοπιστία τους» με το να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

«Δεν θα δεχθούμε κανένα σχέδιο εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από τη συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής. Με την ανακοίνωσή τους (για την Ιερουσαλήμ) οι Ηνωμένες Πολιτείες «αυτοαποκλείστηκαν» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος είπε πως η απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ τις περιθωριοποιεί στον φάκελο αυτό και πρόσθεσε πως δεν επιθυμεί να κάνει το ίδιο και πως δεν πρόκειται να αναγνωρίσει μονομερώς ένα παλαιστινιακό κράτος.

«Οι Αμερικανοί έχουν περιθωριοποιηθεί, προσπαθώ να μην κάνω το ίδιο», δήλωσε ο Μακρόν και πρόσθεσε πως δεν πρόκειται να αναγνωρίσει μονομερώς την Παλαιστίνη γιατί «δεν πιστεύει» ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «αποτελεσματικό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις