Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Μαλαισία “πνίγεται” και ο πρωθυπουργός της παίζει… γκολφ με τον Ομπάμα! (ΦΩΤΟ)

Η Μαλαισία “πνίγεται” και ο πρωθυπουργός της παίζει… γκολφ με τον Ομπάμα! (ΦΩΤΟ)

Τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί μέχρι στιγμής να αφήσουν τα σπίτια τους σε πέντε πολιτείες εξαιτίας των σφοδρότατων πλημμυρών που πλήττουν τη Μαλαισία.

Οι κακές καιρικές συνθήκες καθώς και η υψηλή στάθμη των υδάτων έκαναν ιδιαίτερα δύσκολη τη εκκένωση κατοικιών καθώς και τη μεταφορά τροφίμων με ελικόπτερα, είπε σε ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός της χώρας Νατζίμπ Ραζάκ, ο οποίος πάντως βρέθηκε στη Χαβάη για να παίξει… γκολ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.




Φυσικά, η αναισθησία του Μαλαίσιου πρωθυπουργού δεν μπορούσε παρά να προκαλέσει οργή…

Εκτός από τον πρωθυπουργό που παίζει γκολφ, η κυβέρνηση της Μαλαιστίας έχει δεχθεί έντονη κριτική καθώς δεν κήρυξε την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στις πληγείσες περιοχές εδώ και εβδομάδες

Πολλοί παρατηρητές αναρωτήθηκαν γιατί ο Νατζίμπ δε βρίσκεται στη Μαλαισία και επιχειρεί να διαχειριστεί την κρίση εξ αποστάσεως αναρτώντας μηνύματα στο λογαριασμό του στο Facebook. Σε ένα από αυτά καλεί τα μέλη των σωστικών συνεργείων να επιτείνουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να φθάσουν στις κατεστραμμένες περιοχές για να παραδώσουν στους πολίτες νερό και τρόφιμα.

Όμως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μουχιντίν Γιασίν δήλωσε στην εφημερίδα New Strait Times ότι ο Νατζίμπ είχε «ανάγκη από ένα διάλειμμα» και ότι η κυβέρνηση έχει ανταποκριθεί επαρκώς στις υποχρεώσεις της: «αντιμετωπίζουμε πλημμύρες κάθε χρόνο, όμως αυτές φαίνεται πως είναι οι χειρότερες που η χώρα γνώρισε κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ετών», είπε ο ίδιος.

Μέχρι στιγμής 103.412 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στις πολιτείες Κελαντάν, Τερένγκανου, Παχάνγκ, Περάκ και Περλίς, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Μαλαισίας, ενώ πέντε έχουν χάσει τη ζωή τους στις σφοδρότερες πλημμύρες των τελευταίων δεκαετιών που πλήττουν την χώρα.

Δεν προβλέπεται καμία βελτίωση του καιρού με τη μετεωρολογική υπηρεσία να προειδοποιεί για νέες καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Μαλαισία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε