Κόσμος

Μάλι: 53 στρατιώτες κι ένας πολίτης νεκροί από “τρομοκρατική επίθεση”

Ο στρατός του Μάλι μετρά μια από τις μεγαλύτερες απώλειες του τα τελευταία χρόνια. Έπεσαν νεκροί 53 στρατιώτες και ένα πολίτης από τρομοκρατική επίθεση.

Η τρομοκρατική επίθεση έγινε εναντίον στρατώνα στο Ιντελιμάν του Μάλι, κοντά στα σύνορα με τον Νίγηρα.

«Έπειτα από επίθεση σε θέση των στρατιωτικών δυνάμεων στο Ιντελιμάν, οι ενισχύσεις εντόπισαν 54 σορούς, μεταξύ αυτών κι ενός πολίτη», ανακοίνωσε σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Πληροφόρησης Γιάγια Σανγκαρέ.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «δέκα επιζώντες» και για «σημαντικές υλικές ζημιές» στο Ιντελιμάν. Ευθύνη για την επίθεση δεν είχε αναληφθεί έως χθες το βράδυ, ενώ δεν έχουν γίνει γνωστές και οι γενικότερες συνθήκες της πολυαίμακτης επίθεσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ ανοίγει ξανά το πέρασμα Άλενμπι με την Ιορδανία για την επανεκκίνηση της ανθρωπιστικής βοήθειας
Κλειστό από μια θανατηφόρα επίθεση τον Σεπτέμβριο, το στρατηγικό αυτό πέρασμα αναμένεται να επαναλειτουργήσει αύριο για τη διέλευση ανθρωπιστικών κομβόι και εμπορευμάτων
Το πέρασμα Άλενμπι, στα σύνορα μεταξύ της Δυτικής Όχθης και της Ιορδανίας
Η Κάγια Κάλλας απαντά στον Ντόναλντ Τραμπ και υπερασπίζεται τις ευρωπαϊκές ελευθερίες – «Η ΕΕ είναι η πεμπτουσία της ελευθερίας»
Απέναντι στις αμερικανικές επικρίσεις, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας υποστηρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει χώρος ελευθερίας και καλεί την Ουάσινγκτον να στρέψει το βλέμμα της προς τη Μόσχα
Η Κάγια Κάλας