Κόσμος

Μάλι: Καλά στην υγεία τους τα εννιάδημα και η μητέρα τους – Τα μωρά ζυγίζουν από 800 μέχρι 1.400 γραμμάρια

Η νεαρή γυναίκα από το Μαλί και τα εννιά μωρά της, που έκλεισαν πλέον τον ένα μήνα, είναι καλά αλλά θα παραμείνουν υπό ιατρική παρακολούθηση για άλλους δύο μήνες περίπου, όπως έγινε γνωστό σήμερα από την κλινική στην Καζαμπλάνκα, που ανέλαβε αυτήν τη δύσκολη εγκυμοσύνη και γέννα.

Η Χαλιμά Σισέ, 25 ετών, από το Τομπουκτού, γέννησε στις αρχές Μαΐου πέντε κοριτσάκια και τέσσερα αγοράκια. Είχε μεταφερθεί στα τέλη Μαρτίου από το Μπαμακό στην Καζαμπλάνκα, για να έχει καλύτερη περίθαλψη και παρακολούθηση, λόγω του αυξημένου κινδύνου που αντιμετώπιζε εξαιτίας αυτής της σπανιότατης, πολύδυμης κύησης.

Τα εννιάδυμα δεν χρειάζονται πλέον αναπνευστική υποστήριξη, τρέφονται με καθετήρα και το βάρος τους αυξήθηκε σημαντικά: ζυγίζουν από 800 γραμμάρια μέχρι 1,4 κιλό, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμπντελκοντούς Χάφσι, ο εκπρόσωπος Τύπου της ιδιωτικής κλινικής Άιν Μπόρτζα.

MALI NONUPLETS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η νεαρή μητέρα θα μπορούσε να πάρει ήδη εξιτήριο από την κλινική, αλλά επέλεξε η ίδια να παραμείνει κοντά στα παιδιά της «για συναισθηματικούς λόγους», είπε ο Χάφσι.

Οι γιατροί δεν συζητούν πάντως ακόμη την επιστροφή της πολύτεκνης οικογένειας στο Μαλί. «Θα χρειαστεί ενάμισης με δύο μήνες ώστε τα μωρά να φτάσουν σε σημείο να αντιμετωπίζουν τη ζωή», εξήγησε ο εκπρόσωπος.

Στις 4 Μαΐου, μια ομάδα αποτελούμενη από 10 γιατρούς και 25 νοσηλευτές κινητοποιήθηκε για να φέρει στον κόσμο, με καισαρική, τα εννιά μωρά.

Να σημειωθεί ότι αυτή η πολύδυμη κύηση δεν έχει καταγραφεί ακόμη ως παγκόσμιο ρεκόρ. Το ιατρικά πιστοποιημένο ρεκόρ ανάγεται στο 2009 και ανήκει σε μια 33χρονη Αμερικανίδα που γέννησε οκτώ μωρά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονιστικό αντίο στην 6χρονη Χιντ από τη Γάζα – Το πορτρέτο της που «σκέπασε» την παραλία στη Βαρκελώνη
«Τα παιδιά της Γάζας δεν ζητούν συμπόνια. Ζητούν το δικαίωμά τους να ζήσουν, να κοιμούνται χωρίς φόβο, να παίζουν χωρίς βόμβες, να μεγαλώσουν, απλά να μεγαλώσουν»
Χιντ Ρατζάμπ
Μελάνια Τραμπ: Παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ της «Melania» με αστρονομική χρηματοδότηση εκατομμυρίων δολαρίων από την Amazon
Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η Amazon έχει επενδύσει έως και σχεδόν 40 εκατομμύρια δολάρια στο σχέδιο, με το 70% και πλέον των οποίων να πηγαίνει στη Μελάνια Τραμπ
Η Μελάνια Τραμπ
Ο Μερτς δεν θέλει «προς το παρόν» να συναντηθεί με τον Πούτιν και εξηγεί γιατί
«Εάν η Μόσχα δεν είναι έτοιμη να τερματίσει τον πόλεμο, το τίμημα που πρέπει να πληρώσει, συμπεριλαμβανομένου του οικονομικού κόστους, θα αυξάνεται εβδομάδα με την εβδομάδα και μήνα με τον μήνα»
Ο Φρίντριχ Μερτς
Απίστευτος Τραμπ: Κλείνω τα μάτια στα υπουργικά συμβούλια όχι γιατί κοιμάμαι, αλλά επειδή βαριέμαι
Τα ερωτηματικά για την υγεία του πάντως επιμένουν και πολλαπλασιάζονται, όπως οι μελανιές που παρατηρήθηκαν πολλές φορές στο δεξί του χέρι και τουλάχιστον μία φορά στο αριστερό
Ντόναλντ Τραμπ