Κόσμος

Μάλι: Καλά στην υγεία τους τα εννιάδημα και η μητέρα τους – Τα μωρά ζυγίζουν από 800 μέχρι 1.400 γραμμάρια

Η νεαρή γυναίκα από το Μαλί και τα εννιά μωρά της, που έκλεισαν πλέον τον ένα μήνα, είναι καλά αλλά θα παραμείνουν υπό ιατρική παρακολούθηση για άλλους δύο μήνες περίπου, όπως έγινε γνωστό σήμερα από την κλινική στην Καζαμπλάνκα, που ανέλαβε αυτήν τη δύσκολη εγκυμοσύνη και γέννα.

Η Χαλιμά Σισέ, 25 ετών, από το Τομπουκτού, γέννησε στις αρχές Μαΐου πέντε κοριτσάκια και τέσσερα αγοράκια. Είχε μεταφερθεί στα τέλη Μαρτίου από το Μπαμακό στην Καζαμπλάνκα, για να έχει καλύτερη περίθαλψη και παρακολούθηση, λόγω του αυξημένου κινδύνου που αντιμετώπιζε εξαιτίας αυτής της σπανιότατης, πολύδυμης κύησης.

Τα εννιάδυμα δεν χρειάζονται πλέον αναπνευστική υποστήριξη, τρέφονται με καθετήρα και το βάρος τους αυξήθηκε σημαντικά: ζυγίζουν από 800 γραμμάρια μέχρι 1,4 κιλό, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμπντελκοντούς Χάφσι, ο εκπρόσωπος Τύπου της ιδιωτικής κλινικής Άιν Μπόρτζα.

MALI NONUPLETS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η νεαρή μητέρα θα μπορούσε να πάρει ήδη εξιτήριο από την κλινική, αλλά επέλεξε η ίδια να παραμείνει κοντά στα παιδιά της «για συναισθηματικούς λόγους», είπε ο Χάφσι.

Οι γιατροί δεν συζητούν πάντως ακόμη την επιστροφή της πολύτεκνης οικογένειας στο Μαλί. «Θα χρειαστεί ενάμισης με δύο μήνες ώστε τα μωρά να φτάσουν σε σημείο να αντιμετωπίζουν τη ζωή», εξήγησε ο εκπρόσωπος.

Στις 4 Μαΐου, μια ομάδα αποτελούμενη από 10 γιατρούς και 25 νοσηλευτές κινητοποιήθηκε για να φέρει στον κόσμο, με καισαρική, τα εννιά μωρά.

Να σημειωθεί ότι αυτή η πολύδυμη κύηση δεν έχει καταγραφεί ακόμη ως παγκόσμιο ρεκόρ. Το ιατρικά πιστοποιημένο ρεκόρ ανάγεται στο 2009 και ανήκει σε μια 33χρονη Αμερικανίδα που γέννησε οκτώ μωρά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΕΕ και ΝΑΤΟ στηρίζουν τον Ζελένσκι που πηγαίνει στη Φλόριντα να μιλήσει με τον Τραμπ για το σχέδιο λήξης του πολέμου στην Ουκρανία
Ο Ζελένσκι, ο οποίος βρίσκεται καθ' οδόν για τις ΗΠΑ, είπε ότι μετά τις ειρηνευτικές συνομιλίες του με τον Τραμπ θα ενημερώσει άμεσα τους Ευρωπαίους
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Βρέθηκαν τα λείψανα της 9χρονης Μέλοντι που αγνοούνταν επί 2 μήνες στις ΗΠΑ - Συνελήφθη η μητέρα της και δηλώνει αθώα
Έπειτα από έρευνες εντοπίστηκε φυσίγγιο στην αποθήκη της μητέρας, το οποίο ταιριάζει με φυσίγγια που βρέθηκαν κοντά στα λείψανα της άτυχης Μέλοντι, τα οποία εντόπισε τυχαία ένα ζευγάρι στην πολιτεία Γιούτα
Η 9χρονη Μέλοντι που αγνοούνταν για πάνω από 2 μήνες
Ο Ζελένσκι αποφασισμένος να «κάνει ό,τι χρειαστεί για να σταματήσει τον πόλεμο» – «Η Ουκρανία δεν βιάζεται για επίλυση με ειρηνικά μέσα» λέει ο Πούτιν
«Σε αυτόν τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, θέλουμε ειρήνη, ενώ η Ρωσία επιδεικνύει την επιθυμία να συνεχίσει, αν ολόκληρος η Ευρώπη και η Αμερική είναι στο πλευρό μας, μαζί θα σταματήσουμε τον Πούτιν» τονίζει ο Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν