Κόσμος

Μάλτα: Ο μεσάζων για τη δολοφονία Γκαλιζία ζητά χάρη για να κάνει αποκαλύψεις

Χάρη ζητά ο μεσάζων για την δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία στη Μάλτα. Συμφωνεί και ο ο πρωθυπουργός της χώρας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η κυβέρνηση της Μάλτας θα εισηγηθεί να απονεμηθεί χάρη στον άνδρα που συνελήφθη με την υποψία ότι έπαιξε ρόλο μεσάζοντα στην δολοφονία το 2017 της δημοσιογράφου και μπλόγκερ κατά της διαφθοράς Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία αν ομολογήσει και καταθέσει στο δικαστήριο αυτά που γνωρίζει, δήλωσε σήμερα ο Τζόζεφ Μουσκάτ.

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας έκανε τη δήλωση αυτή μετά τις πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Times of Malta ότι η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που είναι ύποπτος ότι έπαιξε τον ρόλο του μεσάζοντα ανάμεσα στο άτομο που έδωσε την εντολή για την δολοφονία της δημοσιογράφου και τους τρεις που κατηγορούνται για την διάπραξή της.

Ο άνδρας αυτός, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, ζητεί να του δοθεί χάρη για να αποκαλύψει το όνομα του εγκεφάλου της δολοφονίας της δημοσιογράφου. Επίσης ζητεί η χάρη αυτή να αφορά και άλλα εγκλήματα που έχει διαπράξει.

Η 53χρονη Γκαλιζία, η οποία είχε ιστολόγιο κατά της διαφθοράς, σκοτώθηκε από βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό της κοντά στο σπίτι της στις 16 Οκτωβρίου του 2017.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονιστικό βίντεο με θραύσματα ρωσικού πυραύλου που πέφτουν σε πάρκο στην Ουκρανία - Τέσσερις νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί και 17 τραυματίες
Στο Κίεβο, οι πρώτες εκρήξεις σημειώθηκαν το πρωί, μερικά λεπτά αφού ήχησαν οι σειρήνες αεροπορικού συναγερμού, ενώ δώδεκα άνθρωποι τραυματίσθηκαν, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά 10 και 11 ετών
Ουκρανία
«Στα μαχαίρια» Τραμπ και New York Times: Καταγγελίες σε 4 δημοσιογράφους για το ρεπορτάζ σχετικά με την ασφάλεια του νέου Air Force One
Η κλήτευση έγινε έπειτα από δημοσίευση άρθρων από τους New York Times που ισχυρίζονταν ότι το αεροπλάνο που χρησιμοποιούσε ο Τραμπ, δώρο από το Κατάρ, δεν ήταν αρκετά ασφαλές
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο νέο Air Force One