Κόσμος

«Μανιφέστο» Ντράγκι κατά του απομονωτισμού: «Η Ιταλία δεν ήταν ποτέ ισχυρή, όταν αποφάσιζε να προχωρήσει μόνη»

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, στη σημερινή ομιλία του στη «Διεθνή Συνάντηση για την Φιλία των Λαών», που πραγματοποιείται στο Ρίμινι, αναφέρθηκε στα κύρια σημεία της δράσης της κυβέρνησής του και στη σημασία της σταθερότητας και της αξιοπιστίας για το μέλλον της Ιταλίας, ενώ υπογράμμισε πως «η πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε αποτελείται από κοινωνική δικαιοσύνη, ανάπτυξη και βιωσιμότητα της δημόσιας οικονομίας».

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης απέφυγε συγκεκριμένες αναφορές στην προεκλογική εκστρατεία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ιταλία, αλλά θέλησε να υπογραμμίσει ότι «ο απομονωτισμός και ο προστατευτισμός δεν συμπίπτουν με το εθνικό συμφέρον της χώρας».

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι «η Ιταλία δεν ήταν ποτέ της ισχυρή, όταν αποφάσιζε να προχωρήσει μόνη», και ότι «η χώρα του χρειάζεται μια ισχυρή Ευρώπη και η Ευρώπη μια ισχυρή Ιταλία».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε κυρίως από τους νέους που παρακολούθησαν την ομιλία του, υπογράμμισε ότι «στην κοινωνική ατζέντα της κυβέρνησής του κύρια θέση είχαν και έχουν η στήριξη και η αξιοπρέπεια των ηλικιωμένων, η παροχή νέων ευκαιριών στους νέους και η αύξηση της απασχόλησης», ενώ υπενθύμισε ότι «το δημόσιο έλλειμμα δεν αυξήθηκε, ενώ το δημόσιο χρέος της Ιταλίας συνεχίζει να μειώνεται».

«Η πλειονότητα των Ιταλών περιμένει εδώ και καιρό να γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις. Το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι κύριας σημασίας για την αξιοπιστία μας», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο Μάριο Ντράγκι επανέλαβε ότι η χώρα του στηρίζει ανεπιφύλακτα την Ουκρανία, «η οποία είναι μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα» και ότι η κυβέρνησή του συνεχίζει να τάσσεται, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, υπέρ της υιοθέτησης ενός πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση The Economist: Ο κόσμος απέναντι στη δημογραφική επιβράδυνση – Μια πρόκληση αλλά όχι κατ’ ανάγκη καταστροφή
Η πτώση των ποσοστών γεννητικότητας παγκοσμίως τροφοδοτεί σενάρια καταστροφής – όμως η δημογραφική επιβράδυνση, παρότι ανατρέπει την οικονομία και τις γεωπολιτικές ισορροπίες, δεν πρέπει να ιδωθεί αποκλειστικά ως απειλή
Πλήθος κόσμου στο κέντρο της Αθήνας
«Συναγερμός» στο Λονδίνο: Γιγαντιαίες ταυτόχρονες πορείες ακροδεξιών και αντιρατσιστών
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Λονδίνο με κάλεσμα του Τόμι Ρόμπινσον, ηγετικής φυσιογνωμίας της βρετανικής ακροδεξιάς, ενώ απέναντι αντιρατσιστές ακτιβιστές οργάνωσαν αντιπορεία
Η τεράστια διαδήλωση στο Λονδίνο 2
Ντόναλντ Τραμπ σε ΝΑΤΟ: «Αν κάνετε ό,τι λέω, ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει – Θα επιβάλω κυρώσεις στη Ρωσία όταν όλοι κάνουν το ίδιο»
«Αυτός δεν είναι ο πόλεμος του Τραμπ (δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ αν ήμουν Πρόεδρος!), είναι ο πόλεμος του Μπάιντεν και του Ζελένσκι» έγραψε στο
Ο Ντόναλντ Τραμπ 8
Δολοφονία του Τσάρλι Κερκ: Έκρηξη αναφορών σε «εμφύλιο πόλεμο» στα social media στις ΗΠΑ
Οι αναφορές στον όρο «εμφύλιος πόλεμος» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκτοξεύτηκαν μετά τη δολοφονία του ακροδεξιού influencer Τσάρλι Κερκ, αποκαλύπτοντας την ακραία πόλωση της αμερικανικής κοινωνίας, αναλύουν οι New York Times
Άνθρωποι συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια αγρυπνίας για τον ακροδεξιό ακτιβιστή και σχολιαστή των ΗΠΑ Τσάρλι Κερκ 4