Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Μανουέλ Βαλς: Από πρωθυπουργός της Γαλλίας, δήμαρχος στη Βαρκελώνη!

Μανουέλ Βαλς: Από πρωθυπουργός της Γαλλίας, δήμαρχος στη Βαρκελώνη!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ EUROKINISSI

Ο Μανουέλ Βαλς, πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, θέλει να γίνει δήμαρχος σε μια πόλη μιας άλλης χώρας! Και όχι οποιασδήποτε πόλης, αλλά της Βαρκελώνης, με τον Γάλλο πολιτικό να ανακοινώνει επίσημα την υποψηφιότητά του!

“Θέλω να γίνω ο επόμενος δήμαρχος της Βαρκελώνης”, στις δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάιο, δήλωσε ο κ. Βαλς που πάντως κατάγεται από την πρωτεύουσα της Καταλονίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας τόνισε πως έλαβε την απόφαση αυτή “μετά από πολλή σκέψη”, ενώ πρόσθεσε ότι “από τη γέννησή μου ,η σχέση μου με τη Βαρκελώνη ήταν στενή, συνεχής”.

Αυτή είναι η πρώτη φορά στην Ευρώπη που ένας πολιτικός που έφτασε στα υψηλότερα αξιώματα μιας χώρας, θέλει να θέσει υποψηφιότητα σε χαμηλότερα αξιώματα μιας άλλης χώρας.

Βέβαια βάση της συνθήκης του Μάαστριχτ, κάθε πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να είναι υποψήφιος στις τοπικές εκλογές οποιασδήποτε χώρας.

Ο Μανουέλ Βαλς γεννήθηκε στη Βαρκελώνη, από Καταλανό πατέρα και Ιταλοελβετίδα μητέρα. Μεγάλωσε στο Παρίσι και πήρε τη γαλλική υπηκοότητα σε ηλικία 20 ετών. Για τον προεκλογικό του αγώνα έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη του φιλελεύθερου κόμματος Ciudadanos που τάσσεται κατά της ανεξαρτησίας της Καταλονίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις