Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Μαντλίν ΜακΚάν: «Ξεκάθαρα κάτι ξέρουν» οι Αρχές, δηλώνει Βρετανός αστυνομικός για τις νέες έρευνες

Μαντλίν ΜακΚάν: «Ξεκάθαρα κάτι ξέρουν» οι Αρχές, δηλώνει Βρετανός αστυνομικός για τις νέες έρευνες
Φωτογραφία Reuters

Οι Αρχές «ξεκάθαρα κάτι ξέρουν», δηλώνει Βρετανός αστυνομικός για την τεράστια κινητοποίηση που υπάρχει στην τεχνητή λίμνη του φράγματος Αράντε στην Πορτογαλία, μετά τις νέες πληροφορίες που προέκυψαν όσον αφορά την υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚάν πριν από σχεδόν 16 χρόνια.

Οι Αρχές είχαν ξεκινήσει από χθες τις έρευνες στην τεχνητή λίμνη στο φράγμα Αράντε στην Πορτογαλία, εκεί όπου κατασκήνωνε συχνά ο Κρίστιαν Μπρούκνερ, ο Γερμανός βασικός ύποπτος στην υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚάν από το θέρετρο του Αλγκάρβε πριν από σχεδόν 16 χρόνια.

Στο σημείο βρίσκονται στελέχη της αστυνομίας της Γερμανίας, της Πορτογαλίας και της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Βρετανίας, η οποία βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους γονείς της Μαντλίν ΜακΚάν. Ο αστυνομικός Τζιμ Γκαμπλ δηλώνει «πιστεύω ξεκάθαρα ότι κάτι ξέρουν», καθώς η κινητοποίηση των Αρχών είναι τεράστια.

Πράγματι, έχουν στήσει ένα άτυπο κέντρο επιχειρήσεων στο σημείο ενώ εκεί βρίσκεται και ισχυρή αστυνομική δύναμη. «Πιστεύω ότι θα τη βρούμε [τη Μαντλίν ΜακΚάν]», δηλώνει ο Βρετανός αστυνομικός στη Mirror και προσθέτει:

«Η γλώσσα που χρησιμοποιούν οι Αρχές στις ανακοινώσεις τους υπονοεί ότι είναι σίγουροι πως η Μαντλίν ΜακΚάν είναι νεκρή. Ωστόσο, δείχνουν αρκετά σίγουροι για τις έρευνες που κάνουν τώρα και για τον ενδεχόμενο εντοπισμό της σορού της».

Δείτε εικόνα από τις έρευνες για τη Μαντλίν ΜακΚάν:

Σύμφωνα με τη DailyMail, που επικαλείται πληροφορίες του BBC, οι Αρχές συγκέντρωσαν πολλές σακούλες από τις εκσκαφές που κάνουν στο σημείο, όμως δεν είναι σαφές τι περιέχουν.

 

Παράλληλα, ο Γκαμπλ συμπληρώνει πως ο δολοφόνος της Μαντλίν ΜακΚάν είτε είναι ο Κρίστιαν Μπρούκνερ είτε κάποιος άλλος δεν θα μπορούσε να καταφέρει να ξεφορτωθεί τη σορό της πλήρως. «Έστω και ένα μικρό κομμάτι οστού να βρούμε, η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο που θα μπορούμε σίγουρα να κάνουμε εξέταση DNA», εξηγεί.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, εκτός από τις έρευνες μέσα στη λίμνη, οι Αρχές έχουν ξεκινήσει και σκάβουν στο σημείο που κατασκήνωνε ο Γερμανός κύριος ύποπτος.

Οι φωτογραφίες που πυροδότησαν εκ νέου έρευνες στην τεχνητή λίμνη

Οι Αρχές βρήκαν στο σπίτι του Κρίστιαν Μπρούκνερ και φωτογραφίες του σημείου που κατασκήνωνε για πολλά χρόνια, καθώς το αποκαλούσε «τον παράδεισό του» και πήγαινε συχνά. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται περίπου 30 με 50 χλμ. μακριά από το θέρετρο του Αλγκάρβε που εξαφανίστηκε η – τότε – 4χρονη.

Είχαν ξαναγίνει έρευνες στο ίδιο σημείο το 2008, καθώς τότε οι Αρχές είχαν λάβει την πληροφορία ότι η σορός της μικρής Μαντλίν ΜακΚάν βρίσκεται εκεί, ωστόσο το μόνο που είχαν βρει ήταν λείψανα ζώων. Αλλά οι φωτογραφίες που βρήκαν και οι «νέες πληροφορίες» που επικαλούνται οι Γερμανοί αστυνομικοί πυροδότησαν νέες έρευνες.

Σύμφωνα με τη βρετανική Mirror, ένας αξιωματούχος της γερμανικής αστυνομίας δήλωσε ότι «αξιοποιούμε νέες πληροφορίες και ψάχνουμε το σημείο μήπως βρούμε νέα στοιχεία», χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες αν ψάχνουν κάτι συγκεκριμένο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις