Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Μαντλίν ΜακΚάν: Τα 10 βασικά ερωτήματα για την εξαφάνισή της και την εμπλοκή του Κρίστιαν Μπρίκνερ

Μαντλίν ΜακΚάν: Τα 10 βασικά ερωτήματα για την εξαφάνισή της και την εμπλοκή του Κρίστιαν Μπρίκνερ

Πολλά είναι τα ερωτήματα που εγείρονται για την πολύκροτη υπόθεση της εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚάν, όταν ήταν μόλις 3 ετών από το θέρετρο Πράια Ντα Λουζ της Πορτογαλίας. Μέχρι σήμερα, δεν έχουν βρεθεί ίχνη της ενώ ακόμα ερευνάται η πιθανή εμπλοκή του κύριου υπόπτου, Κρίστιαν Μπρίκνερ.

Η DailyMail αναλύει τα 10 σημαντικότερα ερωτήματα για την υπόθεση της εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚάν, 1 μήνα μετά το τέλος των νέων ερευνών που έγιναν στην τεχνητή λίμνη του φράγματος Αράντε, του μέρους που ο Κρίστιαν Μπρίκνερ αποκαλούσε τον «μικρό παράδεισό» του.

Έχουν περάσει 16 χρόνια από την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν και οι Αρχές βρίσκονται στο απόλυτο μηδέν, όσον αφορά τα στοιχεία που έχουν για να λύσουν την υπόθεση. Ή αυτό θέλουν να πιστεύει ο κόσμος, αφού ψάχνουν τρόπο να «δέσουν» τον Κρίστιαν Μπρίκνερ ώστε να ομολογήσει ότι αυτός άρπαξε το μικρό κορίτσι από τους γονείς του.

Άλλωστε, δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία που βρήκαν οι Αρχές στο Αράντε, το οποίο βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα μακριά από το θέρετρο που εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν. Τότε, ένας αξιωματούχος είχε δηλώσει ότι δεν γίνεται να πει δημόσια τι ψάχνουν για προφανείς λόγους.

Οπότε, προς το παρόν, η DailyMail αναλύει 10 βασικά και σημαντικά ερωτήματα που προκύπτουν από την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν το 2007:

1. Είχε πρόσβαση σε μεταφορικό μέσο ο Κρίστιαν Μπρίκνερ;

Ο Κρίστιαν Μπρίκνερ είχε στην κατοχή του ένα κίτρινο και λευκό βαν για κάμπινγκ, το οποίο εθεάθη κοντά στο δωμάτιο της μικρής Μαντλίν στο τουριστικό θέρετρο της Πορτογαλίας. Το ίδιο βαν είχε εντοπιστεί και στο απομονωμένο φράγμα Αράντε, μέρος που ο ίδιος το αποκαλούσε ως τον «μικρό παράδεισό» του.

μικρή Μαντλίν

2. Πώς μπήκε ο απαγωγέας στο δωμάτιο της Μαντλίν;

Ο Κρίστιαν Μπρίκνερ ζούσε στην περιοχή όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν ΜακΚάν. Ήταν γνωστός στους ντόπιους και έβγαζε τα προς το ζην εισβάλλοντας σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα και άλλα τουριστικά θέρετρα για να κλέψει χρήματα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Μάλιστα, οι φίλοι του τον αποκαλούσαν «ορειβάτη», επειδή μπορούσε εύκολα να σκαρφαλώσει σε δωμάτια του πρώτου και του δεύτερου ορόφου ανεβαίνοντας από τους σωλήνες αποχέτευσης.

3. Έχει καταδικαστεί ξανά ο Κρίστιαν Μπρίκνερ;

Ο Κρίστιαν Μπρίκνερ καταδικάστηκε για πρώτη φορά το 1993, όταν ήταν μόλις 17 ετών, για σεξουαλικά αδικήματα εις βάρος παιδιών. Είχε κακοποιήσει ένα 6χρονο παιδί σε παιδική χαρά ενώ είχε πιαστεί επ’ αυτοφώρω με κατεβασμένο το παντελόνι του να ασελγεί εις βάρος ενός 9χρονου κοριτσιού.

4. Τι έγινε μετά την καταδίκη του;

Ο Κρίστιαν Μπρίκνερ έγινε περιπλανώμενος ταξιδιώτης μετά την αποφυλάκισή του, διασχίζοντας πολλές χώρες της Ευρώπης, πριν τελικά εγκατασταθεί μόνιμα στην στην ακτή του Αλγκάρβε στην Πορτογαλία. Ωστόσο, συνέχισε την άνομη ζωή του, κάνοντας μικροκλοπές, πουλώντας ναρκωτικά και κάνοντας διαρρήξεις σε σπίτια.

5. Έχει κάνει πιο σοβαρά εγκλήματα;

Το 2005 βίασε μια ηλικιωμένη γυναίκα στο τουριστικό θέρετρο του Πράια Ντα Λουζ αλλά καταδικάστηκε το 2019 για αυτή την αποτρόπαια πράξη του, αφού τότε οι Αρχές βρήκαν στοιχεία DNA στη σκηνή του, που τον συνέδεαν με τα στοιχεία DNA που βρέθηκαν στο σημείο του σεξουαλικού εγκλήματος.

Οι εισαγγελείς είναι πεπεισμένοι ότι ευθύνεται και για μια σειρά άλλων σεξουαλικών επιθέσεων σε γυναίκες και παιδιά στο Αλγκάρβε μεταξύ 2000 και 2017. Θεωρείται ύποπτος για τον βιασμό της Ιρλανδής ξεναγού Χέιζελ Μπεχάν το 2004, καθώς η ίδια έχει πει ότι ο δράστης του βιασμού της είχε «χαρακτηριστικά» σημάδια εκ γενετής στο σώμα του.

Μάλιστα, ο Μπρίκνερ είναι ύποπτος και για ασέλγεια εις βάρος ενός 10χρονου κοριτσιού 5 μίλια μακριά από το θέρετρο Πράια Ντα Λουζ, μόλις 1 μήνα πριν την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν.

6. Τι άλλα στοιχεία ψάχνουν οι Αρχές;

Το 2010, οι Αρχές είχαν κατασχέσει ένα μπορντό τροχόσπιτο του Κρίστιαν Μπρίκνερ, το οποίο χρησιμοποιούσε για ταξίδια μεταξύ Πορτογαλίας και Γερμανίας. Ο ίδιος φέρεται να είχε δηλώσει σε φίλους του ότι το συγκεκριμένο τροχόσπιτο ήταν ιδανικό για να κρύβεις μέσα παιδιά και ναρκωτικά…

Μέσα σε αυτό, οι ντετέκτιβ είχαν βρει ένα κοριτσίστικο μαγιό και άλλα παιδικά ρούχα…

7. Υπήρχε και άλλο αμάξι συνδεδεμένο με τον Μπρίκνερ;

Οι Αρχές είχαν κατασχέσει και μια μαύρη Τζάγκουαρ με γερμανικές πινακίδες, το οποίο ανήκε στον Κρίστιαν Μπρίκνερ.

μικρή Μαντλίν

Το αξιοσημείωτο με αυτό το αυτοκίνητο είναι ότι, μόλις μια ημέρα μετά την εξαφάνιση της Μαντλίν, ο Μπρίκνερ είχε πάρει τηλέφωνο σε ένα γραφείο διεκπεραιώσεων ώστε να μεταβιβάσει το όχημα σε έναν φίλο του που έμενε στο Μόναχο.

8. Ποια είναι η σχέση του με το Πράια Ντα Λουζ;

Τον Μάιο του 2020, μετά από εξονυχιστικές έρευνες, οι Αρχές ανακάλυψαν τα αρχεία των τηλεφωνικών κλήσεων που έγιναν τις μέρες και ώρες πριν την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν. Ο Μπρίκνερ φέρεται να έλαβε μια κλήση που κράτησε μισή ώρα. Μία ώρα μετά, η Μαντλίν ΜακΚάν εξαφανίστηκε…

9. Υπάρχουν μάρτυρες;

Αρκετοί πρώην φίλοι του Μπρίκνερ έχουν καταθέσει στις Αρχές για τον ύποπτο Γερμανό. Μεταξύ άλλων, έχουν πει ότι ο ίδιος είχε δηλώσει μεθυσμένος ότι ήξερε «τι είχε συμβεί» στη Μαντλίν ΜακΚάν, όταν συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από την εξαφάνισή της.

Αξιοσημείωτη είναι και η κατάθεση ενός άλλου πρώην φίλου του, του Helge Busching, ο οποίος είπε ότι γνωρίστηκε με τον Μπρίκνερ στην Ισπανία 1 χρόνο μετά την απαγωγή της Μαντλίν ΜακΚάν και ότι του είχε αποκαλύψει πως «του φάνηκε περίεργο ότι η μικρή δεν ούρλιαξε».

10. Τι άλλο έχουν βρει οι Αρχές στη Γερμανία;

Οι Αρχές έχουν σχηματίσει μια εικόνα ενός διεστραμμένου παιδόφιλου, καθώς έχουν βρει στο σπίτι του πληθώρα ανατριχιαστικών φωτογραφιών από κακοποίηση παιδιών, οι οποίες ήταν φορτωμένες σε ένα στικάκι USB που το είχε κρύψει κάτω από τη σορό του νεκρού σκύλου του σε μια απομονωμένη αποθήκη.

Ο ίδιος είχε πει σε φίλους του ότι η συγκεκριμένη αποθήκη ήταν «το μυστικό κρησφύγετό του». Στις Αρχές έχει αρνηθεί επανειλημμένα την οποιαδήποτε εμπλοκή του στην εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις