Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Μάντσεστερ: Πρόσωπο με πρόσωπο με τον δράστη! “Φορούσε κόκκινη μπλούζα”

Μάντσεστερ: Πρόσωπο με πρόσωπο με τον δράστη! “Φορούσε κόκκινη μπλούζα”

Περίμενε στο φουαγιέ του Manchester Arena τη 15χρονη κόρη της και τον 17χρονο γιο της να βγουν από τη συναυλία της Ariana Grande. Η Έμα Τζόνσον δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι θα έβλεπε μπροστά στα μάτια της τη στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ.

Πρόκειται για μια ακόμη σοκαριστική μαρτυρία από τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας (22.05.2017) στο Μάντσεστερ Αρίνα, λίγα λεπτά αφού η 23χρονη τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε είχε αποχαιρετίσει το κοινό της.

Η Τζόνσον είχε πάει στον συναυλιακό χώρο για να πάρει τα παιδιά της, τη 15χρονη κόρη της και τον 17χρονο γιο της, που είχαν πάει στη συναυλία. Περίμενε τα παιδιά στο φουαγιέ όταν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός, που ήταν γεμάτος καρφιά, μπουλόνια και βίδες, την ώρα που αποχωρούσαν οι περισσότεροι νέοι και οι γονείς τους.

Η γυναίκα σώθηκε γιατί είναι ανέβει σε σκαλιά προκειμένου να είναι πιο ψηλά και να τη δουν τα παιδιά της (σώθηκαν και τα δυο) όταν θα έβγαιναν. Η Τζόνσον περιέγραψε πως ανάμεσα στη λαοθάλασσα με τις μαύρες, τις άσπρες και ροζ μπλούζες (που πωλούνται στις συναυλίας της Ariana Grande) είδε κάποιον με μπλούζα σε έντονο κόκκινο χρώμα που της φάνηκε παράταιρος.

«Ήμουν σχεδόν 5 μέτρα από το σημείο της έκρηξης. Περιμέναμε τα παιδιά μας να βγουν και είχαμε ανέβει κάποια σκαλιά στο φουαγιέ. Λίγο πριν τελειώσει το τραγούδι Dangerous Woman, πολλοί αποφάσισαν να φύγουν για να αποφύγουν την κίνηση και άνοιξαν οι πόρτες. Καθώς βλέπαμε κόσμο να βγαίνει και να φορά τα ρούχα που πωλούνται στις συναυλίες της Ariana, ξέρετε τις μαύρες, τις άσπρες, τις ροζ μπλούζες. Αλλά για ένα δευτερόλεπτο γύρισα και είδα αυτό που μπορώ να περιγράψω μόνο ως έντονο κόκκινο και γι’ αυτό ξεχώριζε. Ένα έντονο κόκκινο με γκρι λεπτομέρειες» είπε στο BBC Radio 5 Live.

«Ξεχώρισε γιατί ήταν τόσο έντονο, το χρώμα, μέσα στο πλήθος. Σχεδόν τη στιγμή που το είδα, έγινε η έκρηξη», είπε και σοκαρισμένη περιέγραψε και όσα συνέβησαν αμέσως μετά. «Ήταν τόσο δυνατός θόρυβος και μετά είδαμε μια λάμψη και μετά υπήρχε καπνός παντού. Γυαλιά έσπασαν, ο κόσμος ούρλιαζε. Υπήρχαν παντού πτώματα. Είδα έναν κορμό, ανθρώπινα μέλη, ήταν τρομακτικό».

Η γυναίκα περιγράφει επίσης ότι οι άνδρες της ασφάλειας δεν σταμάτησαν τον κόσμο από το να βγει στο φουαγιέ. Και όλοι περνούσαν πάνω από τα διαμελισμένα πτώματα. Η Τζόνσον δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. «Η σκέψη μου είναι με όλους αυτούς που έχασαν τους αγαπημένους τους. Κάθε φορά που κλείνω τα μάτια μου, βλέπω ένα κοριτσάκι γεμάτο αίματα να σπαράζει και να φωνάζει τη μαμά του. Το κεφάλι της ήταν μέσα σε μια λίμνη αίματος».

Πηγή: The Sun

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε