Κόσμος

Μαρία Ζαχάροβα για Βλαντίμιρ Πούτιν: Νομικά άκυρο το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την έκδοση εντάλματος σύλληψης του Βλαντίμιρ Πούτιν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, σχολίασε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα. 

«Οι αποφάσεις του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου δεν έχουν καμία σημασία για τη χώρα μας, ακόμη και από νομική άποψη», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μαρία Ζαχάροβα.

Και συνέχισε: «Η Ρωσία δεν είναι μέλος του Καταστατικού της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και δεν έχει καμία υποχρέωση βάσει αυτού. Η Ρωσία δεν συνεργάζεται με αυτό το όργανο και πιθανά εντάλματα συλλήψεων που προέρχονται από το Διεθνές Δικαστήριο της Δικαιοσύνης θα είναι νομικά άκυρα για εμάς».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Προτεραιότητα των ΗΠΑ να προστατεύσουν την ιστορική και θρησκευτική σημασία της Μονής Σινά
Η τοποθέτηση της Ουάσιγκτον έρχεται, ενώ παραμένει ανοικτό το ζήτημα του νομικού και ιδιοκτησιακού καθεστώτος εκτάσεων και ακινήτων που συνδέονται με τη Μονή, μετά τη δικαστική απόφαση στην Αίγυπτο
Μονή Σινά