Κόσμος

Μάριο Ντράγκι για φυσικό αέριο: Οι περισσότεροι εισαγωγείς έχουν ανοίξει λογαριασμούς σε ρούβλια

Η Μόσχα συνεχίζει να απαιτεί από τους Ευρωπαίους την πληρωμή σε ρούβλια για το φυσικό αέριο με τον Μάριο Ντράγκι να τονίζει ότι πολλοί εισαγωγείς έχουν ανοίξει λογαριασμούς στο ρωσικό νόμισμα.

Μια μέρα μετά την συνάντηση που είχε με τον Τζο Μπάιντεν ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι ανέφερε πως η απαίτηση της Μόσχας να πληρώσουν οι Ευρωπαίοι αγοραστές για το ρωσικό φυσικό αέριο σε ρούβλια δε θα οδηγήσει σε διακοπή του εφοδιασμού».

Αναφερόμενος στις πληρωμές του ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια, ο Ντράγκι υπογράμμισε ότι το θέμα «αποτελεί γκρίζα ζώνη» υπογραμμίζοντας πως «στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από τους εισαγωγείς φυσικού αερίου, αλλά και η Γερμανία που είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας, έχουν ήδη ανοίξει λογαριασμούς ή έχουν πληρώσει σε ρούβλια» ενώ, προς το παρόν, τάχθηκε κατά της διακοπής του διαλόγου με τη Ρωσία στα πλαίσια της G20.

Αναφερόμενος πάντα στην πρόταση για πλαφόν στην τιμή του αερίου, τόνισε ότι «μπορεί στην Ευρώπη ορισμένες χώρες να έχουν διαφορετική άποψη, αλλά η Ιταλία θα συνεχίσει να πρεσβεύει τη συγκεκριμένη θέση». Παράλληλα, όμως, πρόσθεσε ότι «ακόμα και πριν από την έναρξη του πολέμου, οι τιμές δεν ανταποκρίνονταν στη σχέση προσφοράς- ζήτησης».

Στάθηκε επίσης στην ανάγκη «οι ΗΠΑ και η Ρωσία να έχουν συνομιλίες για να προσπαθήσουν να βάλουν ένα τέλος στις μάχες στην Ουκρανία» και πρόσθεσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Μπάιντεν αναγνώρισαν ότι ο δρόμος προς την ειρήνη είναι πολύ περίπλοκος. «Ολοι πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες για να βοηθήσουν τη Ρωσία και την Ουκρανία να βρουν μια λύση».

«Υπάρχουν τόσες πολλές πιθανότητες, αλλά πριν φτάσουμε ακόμη σε αυτό το σημείο, πρέπει να γίνει μια προσπάθεια και είναι μια προσπάθεια που πρέπει να κάνουν όλοι οι σύμμαχοι, ιδιαίτερα η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες για να καθίσουν σε ένα τραπέζι », τόνισε χαρακτηριστικά ο Ντράγκι.

«Η Ρωσία δεν είναι, πλέον, Γολιάθ. Εκείνη που έμοιαζε με υπερδύναμη, αδύνατον να νικηθεί στο πεδίο της μάχης και με συμβατικά όπλα, πλέον δεν είναι αήττητη», ήταν τα λόγια του Ιταλού πρωθυπουργού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΕΕ και ΝΑΤΟ στηρίζουν τον Ζελένσκι που πηγαίνει στη Φλόριντα να μιλήσει με τον Τραμπ για το σχέδιο λήξης του πολέμου στην Ουκρανία
Ο Ζελένσκι, ο οποίος βρίσκεται καθ' οδόν για τις ΗΠΑ, ενημέρωσε τους ηγέτες σχετικά με τις επικείμενες ειρηνευτικές συνομιλίες του με τον Τραμπ
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Βρέθηκαν τα λείψανα της 9χρονης Μέλοντι που αγνοούνταν επί 2 μήνες στις ΗΠΑ - Συνελήφθη η μητέρα της και δηλώνει αθώα
Έπειτα από έρευνες εντοπίστηκε φυσίγγιο στην αποθήκη της μητέρας, το οποίο ταιριάζει με φυσίγγια που βρέθηκαν κοντά στα λείψανα της άτυχης Μέλοντι, τα οποία εντόπισε τυχαία ένα ζευγάρι στην πολιτεία Γιούτα
Η 9χρονη Μέλοντι που αγνοούνταν για πάνω από 2 μήνες
Ο Ζελένσκι αποφασισμένος να «κάνει ό,τι χρειαστεί για να σταματήσει τον πόλεμο» – «Η Ουκρανία δεν βιάζεται για επίλυση με ειρηνικά μέσα» λέει ο Πούτιν
«Σε αυτόν τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, θέλουμε ειρήνη, ενώ η Ρωσία επιδεικνύει την επιθυμία να συνεχίσει, αν ολόκληρος η Ευρώπη και η Αμερική είναι στο πλευρό μας, μαζί θα σταματήσουμε τον Πούτιν» τονίζει ο Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν