Κόσμος

Μάριο Ντράγκι: Με διαφορετικό εμβόλιο και όχι με το Astrazeneca η δεύτερη δόση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε πριν λίγο ότι πρόκειται να του χορηγηθεί η δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, με την λεγόμενη «μεικτή μέθοδο».

Η πρώτη δόση του είχε χορηγηθεί με Astrazeneca ενώ, όπως είπε ο ίδιος, για την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου θα του χορηγηθεί διαφορετικό σκεύασμα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός επανάλαβε ότι βάσει των τελευταίων αποφάσεων της κυβέρνησής του και της επιτροπής επιστημόνων που την συμβουλεύει, το εμβόλιο Astrazeneca πρέπει να χορηγείται, πλέον, μόνον σε πολίτες 60 ετών και άνω.

Οι πολίτες μικρότερης ηλικίας που θέλουν να λάβουν και την δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, με σκεύασμα της Astrazeneca, θα πρέπει να εξασφαλίσουν την άδεια του γιατρού τους και να υπογράψουν δήλωση με την οποία δηλώνουν ότι έχουν πληροφορηθεί αναλυτικά, σχετικά με την επιλογή τους .

Ο Μάριο Ντράγκι, πάντως, θέλησε και πάλι να υπογραμμίσει ότι η μέθοδος του λεγόμενου «μεικτού εμβολιασμού», είναι απόλυτα ασφαλής και ότι οι Ιταλοί και ξένοι κάτοικοι της χώρας πρέπει να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους.

Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός, τέλος, δήλωσε ότι η προτεραιότητα, στην φάση αυτή, είναι να πεισθούν 2,5 εκατομμύρια πολίτες άνω των εξήντα ετών που μέχρι τώρα δεν θέλησαν να εμβολιαστούν, να το ξανασκεφθούν και να αποκτήσουν ασπίδα προστασίας, κατά του covid 19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ διέταξε να «ανοίξουν οι πύλες της κόλασης» για το Ιράν: Νέα πλήγματα σε ιρανικά λιμάνια – Με πυραύλους στο Κουβέιτ απάντησε η Τεχεράνη
Ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά την τιμωρία των Ιρανών για τον θάνατο των Αμερικανών στρατιωτών στην Ιορδανία - Μονάδα αφαλάτωσης νερού και παραγωγής ηλεκτρισμού χτύπησε το Ιράν στο Κουβέιτ
Καπνός σε εγκατάσταση πετρελαίου στο Κουβέιτ
Μοτζταμπά Χαμενεΐ: «Η υπογραφή Τραμπ δεν έχει καμία αξία – Ο “Μεγάλος Σατανάς” αποκάλυψε ακόμη μία φορά το πραγματικό του πρόσωπο»
«Οι ΗΠΑ πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ιρανικός λαός και ο Άξονας της Αντίστασης έχουν γι' αυτόν μαθήματα που δεν θα ξεχάσει ποτέ», αναφέρει μεταξύ άλλων
Μοτζταμπά Χαμενεϊ