Κόσμος

Μάριο Ντράγκι: Οι βαριές κυρώσεις περιορίζουν τις πιθανότητες επέκτασης του πολέμου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Δεν νομίζω ότι ο πόλεμος μπορεί να επεκταθεί σε άλλες χώρες», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι.

Παράλληλα ο Μάριο Ντράγκι μετά το τέλος της άτυπης Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής των Βερσαλλιών ανεφερε οτι «όσο βαρύτερες είναι οι οικονομικές κυρώσεις, τόσο περιορίζονται οι πιθανότητες επέκτασης του πολέμου».

Στη συνέχεια των δηλώσεών του ανέφερε οτι «πρέπει, όμως, να στηρίξουμε και τις οικονομίες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε οι κυρώσεις αυτές να είναι βιώσιμες και για όλους μας» πρόσθεσε, εξηγώντας ότι οι χώρες μέλη της Ένωσης θέλουν να βοηθήσουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις τους και συγχρόνως δεν επιθυμούν να υιοθετηθεί η λύση του οικονομικού προστατευτισμού.

Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή άμυνα, ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε: «Οι χώρες της ΕΕ, συνολικά, ξοδεύουν ήδη υψηλά ποσά για την άμυνα. Αυτό που χρειάζεται είναι ο συντονισμός με μια ευρωπαϊκή στρατηγική άμυνας». «Όσο πιο ισχυρή είναι η ευρωπαϊκή άμυνα τόσο πιο ισχυρό είναι το ΝΑΤΟ», είπε χαρακτηριστικά ο Ντράγκι.

Ερωτηθείς για την στήριξη που παρέχεται στην Ουκρανία, ο Ντράγκι υπογράμμισε ότι «η Ιταλία θεωρεί ότι θα χρειαζόταν ένα ενθαρρυντικό μήνυμα από μέρους της ΕΕ, αλλά πρέπει να τύχουν σεβασμού οι σχετικές συνθήκες, όπως και η διστακτικότερη στάση κάποιων χωρών».

«Μπορεί από την σύνοδο αυτή να μην προέκυψαν όσα ακριβώς κάποιοι επιθυμούσαν, αλλά θεωρώ ότι στο συγκεκριμένο θέμα σημειώθηκε μια κάποια πρόοδος», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.

Ο Μάριο Ντράγκι, τέλος, τόνισε ότι βάσει της νέας αυτής κρίσης, «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστήριξε ότι πρέπει να αναθεωρηθούν -προσωρινά- οι κανόνες των τελευταίων ετών σε ό,τι αφορά το Σύμφωνο Σταθερότητας, τον τομέα της ενέργειας και τις κρατικές βοήθειες προς τις χώρες μέλη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ κλιμακώνει τον εμπορικό πόλεμο με τον Καναδά: Στο 50% οι δασμοί σε αυτοκίνητα και χάλυβα από 1η Ιανουαρίου 2027
«Κατασκευάστε στις ΗΠΑ και οι δασμοί είναι ΜΗΔΕΝΙΚΟΙ. Ο Καναδάς δεν θα αντιμετωπίζεται πλέον σαν Πολιτεία!» τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος με ανάρτηση στο Truth Social
Ο Ντόναλντ Τραμπ
«Το Ιράν καταρρέει πλήρως» έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social λίγο πριν τις ανακοινώσεις Μπέσεντ για την οικονομική D-Day
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ αναμένεται να παρουσιάσει νέα σκληρότερα οικονομικά μέτρα κατά του Ιράν σε συνέντευξη Τύπου στις 20.00 ώρα Ελλάδας
Ντόναλντ Τραμπ
Στους gamers ψάχνει για κατασκόπους η υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας – Στόχος οι κυβερνοεπιθέσεις της Ρωσίας
Σύμφωνα με πληροφορίες της Telegraph, πράκτορες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Γερμανίας, Bundesnachrichtendienst (BND), θα παρευρεθούν στο μεγαλύτερο φεστιβάλ video games στον κόσμο, την Gamescom 2026 της Κολωνίας
Gamer