Κόσμος

Μαριούπολη: Η Γαλλία ξεκινά ανθρωπιστική επιχείρηση εκκένωσης μαζί με Ελλάδα και Τουρκία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια ανθρωπιστική επιχείρηση για την εκκένωση των κατοίκων της Μαριούπολης που το επιθυμούν, θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες η Γαλλία, σε συνεργασία με την Ελλάδα και την Τουρκία, ανακοίνωσε την Παρασκευή, 25.03.2022, ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λίγο μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ο Εμ. Μακρόν ανέφερε ότι γι’ αυτήν την ανθρωπιστική επιχείρηση, ξεκινούν συγκεκριμένες συζητήσεις με το δήμαρχο της Μαριούπολης, αλλά και σε συνεργασία με τις ουκρανικές αρχές, ενώ θα γίνει διαπραγμάτευση και με τη Ρωσική πλευρά. Ο Μακρόν ανέφερε ότι θα μιλήσει με τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν τις επόμενες ώρες για αυτό το θέμα.

«Όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο», δήλωσε ο Εμ. Μακρόν, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η επιχείρηση, που θα προσπαθήσουν να φέρουν εις πέρας τις επόμενες ημέρες, θα έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο Εμ. Μακρόν σημείωσε ότι σήμερα στη Μαριούπολη έχουν μείνει μόνο 150.000 κάτοικοι, οι οποίοι ζουν σε δραματικές συνθήκες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Politico: Ο Αμερικανός υπουργός ενέργειας υποβαθμίζει τον θανατηφόρο καύσωνα στην Ευρώπη – «Περισσότεροι πεθαίνουν τον χειμώνα»
Ο Κρις Ράιτ προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις, ενώ η ΕΕ προειδοποιεί τους πολίτες για επικίνδυνες θερμοκρασίες που έχουν φτάσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα
Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Κρις Ράιτ
Νεκρό 6χρονο αγόρι σε λίμνη στη Γερμανία λόγω του ακραίου καύσωνα - Καταγραφή νέου ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας με 41,5 βαθμούς
Ιστορικό ρεκόρ σημειώθηκε και στην Αυστρία, όπου το θερμόμετρο έδειξε 38,7 βαθμούς Κελσίου στα σύνορα με την Σλοβακία, ενώ και η Ελβετία έκανε νέο ρεκόρ στους 39 βαθμούς στην Βασιλεία
Γερμανία