Κόσμος

Μαριούπολη – Χουλουσί Ακάρ: Η Τουρκία στέλνει πλοία για την απομάκρυνση αμάχων

Δραματικές ώρες για τους αμάχους στη Μαριούπολη, όπου 100.000 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στη νοτιοανατολική πόλη – λιμάνι της Ουκρανίας. Στη δήλωση ότι η χώρα του έχει στείλει πλοία για να απομακρυνθούν άμαχοι, προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Μάλιστα, ο Χουλουσί Ακάρ σημείωσε ότι η Τουρκία αναμένει θετική πρόοδο στην ασφαλή απομάκρυνση ανθρώπων από τη Μαριούπολη στο κοντινό μέλλον. «Είμαστε σε συνεχή επαφή με τα υπουργεία Άμυνας της Ρωσίας και της Ουκρανίας», είπε, μιλώντας για την κατάσταση γύρω από τη μαρτυρική πόλη της νοτιοανατολικής Ουκρανίας.

«Ως Τουρκία, έχουμε κάνει ό,τι πρέπει να γίνει για μια ασφαλή εκκένωση (σ.σ. των αμάχων), συμπεριλαμβανομένης της κατανομής των πλοίων. Τις επόμενες ημέρες, θα υπάρξουν κάποιες θετικές εξελίξεις σε αυτό το θέμα, ανυπομονούμε για την εξέλιξη των γεγονότων», ανέφερε στη Yeni Safak ο Ακάρ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί βουλευτές εναντιώνονται στο σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία: «Όχι άλλες παραχωρήσεις στον Πούτιν»
«Η Ουκρανία δεν πρέπει να αναγκασθεί να παραχωρήσει τα εδάφη της σε έναν από τους πλέον απροκάλυπτους εγκληματίες πολέμου στον κόσμο, τον Βλαντίμιρ Πούτιν»
Κογκρέσο
Ο Τραμπ αλλάζει στάση για το σχέδιο των 28 σημείων για την Ουκρανία: «Δεν είναι η τελική μου πρόταση»
Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως περιμένει απάντηση από το Κίεβο το αργότερο έως την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, ενώ θέλει να έχει υπογραφεί μνημόνιο ειρήνης μέχρι το τέλος της χρονιάς
Ντόναλντ Τραμπ
15