Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Μαρόκο: Δεκάδες μετανάστες νεκροί – Προσπάθησαν να μπουν σε ισπανικό έδαφος

Μαρόκο: Δεκάδες μετανάστες νεκροί – Προσπάθησαν να μπουν σε ισπανικό έδαφος
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεκάδες μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στο βόρειο Μαρόκο στην προσπάθειά τους να περάσουν σε ισπανικό έδαφος, ενώ οι εικόνες που έρχονται από την περιοχή είναι τραγικές.

Βίντεο και φωτογραφίες από το Μαρόκο δείχνουν δεκάδες αφρικανούς μετανάστες να κείτονται βαριά τραυματισμένοι στο έδαφος, ενώ άλλοι είναι εμφανώς νεκροί. Ανάμεσά τους περπατούν αδιάφορα μαροκινοί αστυνομικοί χτυπώντας και κλωτσώντας τους μετανάστες.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις κατήγγειλαν πως οι τραυματίες δεν μεταφέρθηκαν άμεσα στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να χάσουν τη ζωή τους.

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ ισπανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για 37 νεκρούς. Πολλοί ποδοπατήθηκαν, άλλοι έπεσαν από μεγάλο ύψος σκαρφαλώνοντας τον φράχτη, ενώ άλλοι ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου από την μαροκινή αστυνομία.

Μαροκινοί αστυνομικοί χτυπούν με μένος τους μετανάστες: 

Σημειώνεται πως το περιστατικό συνέβη όταν περίπου 2.000 αφρικανοί μετανάστες προσπάθησαν μαζικά να εισχωρήσουν στον ισπανικό θύλακα της Μελίγια στο βόρειο Μαρόκο.

 

Πηγή των αρχών της επαρχίας του Ναντόρ, διευκρίνισε πως «18 μετανάστες και ένα μέλος των δυνάμεων ασφαλείας παραμένουν υπό ιατρική παρακολούθηση».

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις